NoWa 

Nowa maakt sieraden van goud en zilver uit oude mobieltjes. Ja, jouw oude mobiel is goud waard!
Wij laten de waarde van afval zien door stijlvolle sieraden te maken van het goud en zilver uit afvaltelefoons.

Nowa, dat staat voor No Waste, maakt sieraden van goud en zilver uit oude mobieltjes. Voor elk sieraad dat verkocht wordt, worden er afvaltelefoons gered van de vuilnisbelt in Afrika door Closing the Loop.

Waardevolle grondstoffen in afval

Elektronisch afval (e-waste) groeit sneller dan elke andere afvalstroom. Echter, minder dan 20% van al het e-waste wereldwijd wordt gerecycled. In Nederland alleen al wordt er jaarlijks voor €27 miljoen aan goud weggegooid. Daarbij liggen er 3 tot 4 miljoen oude telefoons in onze lades stof te happen. Door te laten zien dat er waarde zit in afval en dat je dus mooie dingen kunt maken van afvaltelefoons, wil NoWa mensen aanzetten tot actie. Verkoop je telefoon of laat hem recyclen, maar laat ze niet gewoon thuis liggen!

We richten ons op 3 pijlers. De verkoop van stijlvolle producten van gerecycled zilver en goud, educatie trajecten voor jong en oud met de interactieve goudzoekersworkshops en de leukste inzamelingsactie van oude mobieltjes voor bedrijven met de Jij bent goud waard-campagne. We hopen zo een ware KettingreACTIE te ontketenen en recycling een positief karakter te geven.

Geen goede recycling mogelijkheden in Afrika

Omdat veel van onze oude telefoons eindigen in ontwikkelingslanden waar ze niet goed gerecycled kunnen worden, zamelt Closing the Loop voor elk sieraad dat Nowa verkoopt, afvaltelefoons in Afrika in. Hun klanten dragen dus bij aan de reductie van e-waste wereldwijd. Closing the Loop is winnaar van de Circular Award 2018 en Nowa is opgericht door een oud-medewerker van Closing the Loop.

“Je krijgt een bijzonder sieraad en een deel van de opbrengst gaat naar het opkopen van kapotte mobieltjes in ontwikkelingslanden. Het doel van Nowa is niet alleen een uniek sieraad op de markt te brengen, maar ook mensen bewust te maken van de waardevolle metalen in oude mobieltjes,” zegt Josette de Vroeg, oprichter van Nowa.

Volgens Joost de Kluijver, oprichter van Closing the Loop, is het mooi dat met Nowa van een afvalprobleem een recyclingkans wordt gemaakt. “Je hebt maar 35 telefoontjes nodig voor 1 gram goud. Belangrijk dat mensen de waarde van afval in gaan zien. En daarbij wordt met dit nieuwe concept wat wij doen wat tastbaarder. Ik vind het een gouden combinatie!” 

Daarnaast willen we onze consumenten en bedrijven meenemen in onze missie en hopen we dat zij de boodschap door gaan geven. Wij willen recyclen tastbaar en leuk maken!

Profile picture for user josette
Josette
Auteur
Hoi, mijn naam is Josette en ik ben de oprichter van Nowa, dat staat voor No Waste. Wij maken sieraden van het goud en zilver uit afvaltelefoons. Ons doel is om bewustwording te creëeren over de waarde van afval. Waarom halen we nog steeds goud uit de grond, als er tegenwoordig meer goud (en vele andere grondstoffen) boven de grond in e-waste verstopt zit? We willen consumenten bewegen om hun oude mobieltjes in te leveren zodat er meer en beter gerecycled gaat worden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden