NOPspons 

De NOPspons is een plantaardige en afbreekbare spons en komt van dichtbij. Schoonmaken zonder bij te dragen aan de plasticsoep!

De meeste schuursponsjes zijn gemaakt van plastic en ook nog eens verpakt in plastic. Deze sponsjes laten microplastics los en zo draag je met elke afwasbeurt of huishoudelijk klusje bij aan de plasticsoep. Natuurlijke sponsjes zijn echter zo duur, dat het voor de meeste mensen niet logisch is om over te stappen op een niet-plastic sponsje. Wij willen hierin verandering brengen met de NO Plastic-spons, de NOPspons.

Sponsjes die plantaardig en afbreekbaar zijn, komen van ver. Kokos uit India, luffa uit Egypte of Aziƫ, cellulose of bamboe uit China. In onze ambitie om een plantaardig sponsje op de markt te brengen, kwamen we al snel tot de ontdekking dat lokaliteit het verschil maakt. Is het mogelijk om een betaalbaar schuursponsje te maken met lokaal geteelde hennep? De teelt van het oude gewas vezelhennep is volop in ontwikkeling in Nederland. Sponsjes van hennep laten geen krassen na, zijn duurzaam en prettig in het gebruik.

Kortom, ecosponsjes zijn vaak niet zo duurzaam als ze eruitzien, maar wel duur. De afbreekbare lokaal geproduceerde NOPspons moet de norm worden en voor een concurrerende prijs in de schappen van de supermarkt liggen. De NOPspons zal minder goedkoop worden dan de plastic sponsjes die je al voor 1 euro per zes kunt kopen, maar goedkoper dan de dure afbreekbare sponsjes die je nu kunt kopen. En we willen we ons echt onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. We willen onderzoeken of we een spons kunnen maken van restmateriaal dat overblijft bij de fabricatie van andere producten van hennepvezel.

Dus beste jury, sponsor de NOPspons!

Profile picture for user carindastrangio_93558
Carinda en Teddy
Auteur
Wij zijn Teddy en Carinda.

In de vorige eeuw werden wij op dezelfde dag in dezelfde straat een tiental meter van elkaar geboren. Pas veel later kwamen wij elkaar tegen en nog veel later kregen we het idee om ons met sponzen bezig te houden.

We realiseerden ons dat we met het gebruik van plastic sponsjes al decennialang een bijdrage leverden aan de plasticsoep, ongewenst en ongewild. De speurtocht naar de perfecte plasticvrije spons om de afwas mee te doen en het huis schoon te maken, resulteerde in het idee voor de NOPspons, de NO Plastic spons.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website