NoPalm Ingredients BV 

De wereld ontdoen van palmolie
Palmboom

NoPalm Ingredients maakt een duurzaam, circulair en lokaal alternatief voor palm olie. 

Door organische zijstromen te fermenteren creeëren we een microbiële olie met dezelfde eigenschappen als palmolie. Hierdoor kunnen we een vervuilend ingredient vervangen in voeding, cosmetica en schoonmaakartikelen. 

Palmolie is slecht voor de wereld. Met de oogst van palmolie komt erg veel CO2 vrij: door het afbranden van regenwoud, raffinage van de olie en transport over de hele wereld. Daarnaast gaan palmolie plantages ten koste van de natuurlijke habitat van wilde en met uitsterven bedreigde dieren. Tot slot maken palmolie bedrijven zich vaak schuldig aan onderdrukking van de plaatselijke bevolking. 

Doordat onze microbiële olie palmolie als ingrediënt in voeding, cosmetica en schoonmaakartikelen kan vervangen, maken we een enorme impact op de wereld!  

Profile picture for user lars.langhout
Lars
Auteur
Voormalig strategy consultant met uitgebreide ervaring in de voedingsmiddelenindustrie op verschillende gebieden (o.a. strategie, organisatie, innovatie).

Achtergrond in International Business & Management en een MBA aan Columbia Business School in New York.

Persoonlijke passie en doel is om de wereld op een duurzame manier te voeden en NoPalm Ingredients past daar perfect bij.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden