Noosa Nature 

Luxe (verzorging)producten met 100% natuurlijke ingrediënten, die uitgaan van de eeuwenoude kracht van de natuur.

Of je nu wil dansen onder de sterren of de Kilimanjaro wil beklimmen: om het meeste uit het leven te halen, is een goede gezondheid nodig. Door de hectische wereld waar we in leven en de rommel die ons lichaam dagelijks te verwerken krijgt, is die gezondheid helaas niet zo vanzelfsprekend meer. Niet alleen voedingsstoffen of uitlaatgassen zijn schadelijk voor de gezondheid, maar ook verzorgingsproducten met synthetische ingrediënten. Laten we onze gezondheid proactief benaderen, door kleine aanpassingen te doen in onze dagelijkse routines. Door producten te gebruiken, die onze gezondheid niet schaden, maar juist ondersteunen. Als we met deze producten ook nog de wereld een stukje mooier kunnen maken, door onder andere duurzame verpakkingen te gebruiken, is het helemaal geweldig. De missie van Noosa Nature is het aanbieden van luxe (verzorgings)producten van hoge kwaliteit met heerlijke natuurlijke ingrediënten, die uitgaan van de eeuwenoude kracht van de natuur, waarbij mensen bewust kiezen voor hun eigen welzijn en aandacht geven aan de gezondheid van lichaam en geest.

Met natuurlijke materialen bedoelen we, materialen die niet schadelijk zijn voor mens, dier en natuur. Veel producten beweren tegenwoordig natuurlijk of biologisch te zijn. Dit betekent in veel gevallen dat ze 90-95% natuurlijk zijn, maar voor het laatste deel gebruiken ze (schadelijke) stoffen zoals parabenen, siliconen, minerale oliën en andere synthetische ingrediënten. De producten van Noosa Nature worden niet op dieren getest en er zitten geen schadelijke chemicaliën in, zoals synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De producten worden door het lichaam afgebroken en niet opgeslagen, dit in tegenstelling tot veel synthetische ingredienten. Er is dus geen ruimte voor stoffen die de natuurlijke huidbarrière of de hormoonhuishouding verstoren en ook niet voor middelen die de groei van virussen in algen stimuleren, waardoor de algen en het koraal in de zee sterven. Bovendien zullen er ook geen plasticdeeltjes in zitten, die schadelijk zijn voor het milieu. Om te waarborgen, dat natuurlijk ook écht natuurlijk is, zullen we gebruik maken van keurmerken. We streven naar de Zero plastic inside certificering en een van de keurmerken van Natrue, BDIH of Ecocert. Bovendien hebben we een ethisch verantwoord en milieubewust ethos dat alles omvat van de productie tot de verpakkingen. Bij de producten kan gedacht worden aan deodorant zonder aluminium, heerlijk geurende huidolie en combinatie hand-/bodywash. 

Noosa Nature is van mening dat gezondheid door kleine aanpassingen al een dagelijkse bezigheid zou kunnen zijn. Door luxe natuurlijke (verzorgings)producten van hoge kwaliteit te gebruiken zonder nasties en gebruik te maken van kruiden en bloemen, kun je je lichaam en geest al eenvoudig ondersteunen en activeren. De producten bieden je een moment voor jezelf. We halen de inspiratie van onze ingrediënten uit wat gemeenschappen van over de hele wereld traditioneel gebruiken en die tal van voordelen hebben voor je lichaam en geest. 

Om iedereen duidelijkheid te geven, zonder eerst een complete expert te moeten zijn, zijn wij helemaal eerlijk over de ingrediënten die we gebruiken en waarom we deze gebruiken. Dit doen we in normale begrijpelijke mensentaal, zodat je begrijpt wat je gebruikt. 

Het is tijd dat het muffige imago van natuurlijke verzorgingsproducten losgelaten wordt. Daarom ontwikkelen wij natuurlijke producten, die heerlijk ruiken en er fantastisch uitzien. Waarbij de beleving van het product een belangrijke rol speelt. Alle producten worden met de hand in een lab in Amsterdam gemaakt. Dit lab selecteert de ingrediënten van over de hele wereld en heeft volledige controle over de supply chain. Zij kennen en kiezen hun leveranciers zelf, bouwen hier een sterke band mee op en hebben inzicht in hun landbouwmethoden. Bovendien hebben ze iemand in dienst, die constant toezicht houdt op hun ingrediënten en het productieproces. 

Profile picture for user nusinvdthillart_93423
Nusin
Auteur
Mijn naam is Nusin Higazi. Ik ben net 30 geworden.
Afgelopen jaar heb ik (zoals het een echte millennial betaamt) mijn baan opgezegd, een 4 Wheeldrive gekocht met een tent op het dak en ben ik met mijn vriend maanden door Australië gaan reizen. Op zoek naar avontuur en inspiratie. Na de schade aan het Groot Barrièrerif zelf te hebben gezien tijdens een snorkelsessie en te hebben gezien hoe ontzettend veel natuurlijke producten er in Australië zijn en hoe actief dit land hiermee bezig is, ontstond mijn idee voor Noosa Nature. De naam Noosa Nature refereert aan mijn lievelingsplek in Australië ‘Noosa’ en aan mijn naam (spreek je uit als Noessjin). Ik ben altijd al actief bezig geweest met gezondheid, sporten, bijzondere producten en kruiden. Met Noosa Nature kan ik deze passie samenbrengen, met mijn intrinsieke motivatie om de wereld een stuk mooier te maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website