Nooch Footwear 

Nooch Footwear

Wij ontwerpen, maken en verkopen schoenen.  Alle schoenen die wij maken zijn vegan, 100% bio-afbreekbaar en gegarandeerd geproduceerd onder eerlijke omstandigheden. 

Conventionele schoenen bestaan uit verschillende onderdelen die aan elkaar worden gelijmd, geperst en gestikt waardoor het extreem moeilijk is om de schoenen te deconstrueren waardoor hergebruik van materialen bij niet mogelijk is. Schoenen eindigen op de afvalberg en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Wereldwijd spreken we over ongeveer 21 miljard paar schoenen per jaar.   

Leer is een veelgebruikt materiaal bij conventionele schoenen. Dit veroorzaakt onnodig dierenleed. Bijkomend nadeel is dat voor het looien van leer chemische, giftige stoffen worden gebruikt die erg ongezond zijn voor de medewerkers die dit doen.   

Conventionele schoenen worden veel geproduceerd in lage-lonen landen. De keten is niet transparant omdat fabrikanten veel werk weer uitbesteden aan andere leveranciers die het op hun beurt ook weer uitbesteden waardoor eerlijke lonen en kinderarbeid niet kunnen worden uitgesloten.  

Onze schoenen worden op zo'n manier gemaakt waardoor de end-of-life geen milieuschade oplevert en dieren en mensenleed is uitgesloten.

Alle materialen die we gebruiken zijn vegan en bio-afbreekbaar. Zo zijn de zolen gemaakt van natuurlijk rubber (Reltex). Het upper is gemaakt van plantaardig leer (Mirum), De lining is van bananendraad (Green Whisper), de veters worden gemaakt door Miraze en het draad waarmee we de schoenen naaien zijn van biologisch katoen (MIC)

Aan het eind van de levensduur kan de drager onze schoenen composteren of fermenteren. Daarbij kunnen ze weer veilig in de grond worden gestopt waar ze weer dienen als voeding voor de vele micro-organismen die daar leven.   

De schoenen worden gemaakt in Portugal door een fabriek die hoge eisen stelt aan sociale en ecologische waarden. .

 

Profile picture for user stefanwobben
Stefan
Auteur
Co-founder Nooch. Vegan, Zero-Waste footwear

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden