Nature Bar 

Handgemaakte natuurlijke circulaire zeep

Natuurlijke circulaire zeep handgemaakt in Amsterdam

Ode aan de kracht van de natuur en geboren uit het verlangen om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Bevindt zich op de kruising van innovatie en traditionele ambacht.

Let’s raise the bar together

Elke zeep is handgemaakt op basis van rijke biologische oliën zoals shea boter en calendula. Ingrediënten die gebruik maken van de kracht van de natuur!

LET’S RAISE THE BAR TOGETHER!

Om actief bij te dragen aan een mooiere en schonere wereld bevat elke zeep magisch (circulair) hoofdingrediënt. In de koffiescrubzeep verwerk ik bijvoorbeeld koffiedik van een lokale Amsterdamse koffiebranderij. Zo strijd ik met lokale Amsterdamse ondernemers tegen verspilling en werken we samen aan een mooiere stad en circulaire economie.   

Nature Bar is ontstaan uit een liefde voor de natuur en de behoefte om beter voor onszelf en de natuur te zorgen. Tijdens een prachtige reis door Latijns-Amerika zag ik met eigen ogen wat overconsumptie en plasticafval met de natuur kan doen. Tijdens deze reis besloot ik om vanaf dat moment, bij te dragen aan de oplossing en niet het probleem. 

“Wist je dat je gemiddeld 21 plastic flessen aan douchegel en shampoo gebruikt per jaar?” Door je lichaam en haar te wassen met Nature Bar, bespaar je al 21 plastic flessen per jaar.

Ik kies er bewust voor om alleen te werken met plantaardige oliën en ingrediënten, dat maakt alle zepen vegan. Ook kies ik ervoor om vanwege de impact op het milieu niet te werken met palmolie en synthetische toevoegingen zoals parabenen en SLS. Die goudenglitterzeep moet je dus echt ergens anders vandaan halen. Zelfs het verpakkingsmateriaal is helemaal eco-friendly. Zo is het tissue paper acid free, heeft een FSC-keurmerk en bedrukt met soy-based inkt.

Mijn missie is om mensen bewust te maken van de positieve impact die zij als consument kunnen maken. Samen kunnen we de wereld mooier maken!

Profile picture for user Nature Bar
Marlies
Auteur
Ik wil de wereld mooier maken, en dat wil ik doen met zeep.
Tijdens een prachtige reis door Latijns-Amerika is het idee voor Nature Bar ontstaan. Uit liefde voor de natuur en de behoefte om beter voor onszelf en de natuur te zorgen.

Als consument heb je meer macht dan je zelf denkt. Met een kleine aanpassing kun je een enorme impact maken! Met Nature Bar wil ik bijdragen aan een betere wereld.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden