Natural Bag - Duurzame tassen 

Onze droom is dat alle plastic tassen vervangen worden door composteerbare tassen & er voor papieren tassen géén bomen meer omgehakt worden!

NATURAL BAG

Wij zijn ontstaan vanuit onze droom dat alle plastic tassen in de toekomst vervangen zullen worden door biologisch afbreekbare tassen en dat er voor het maken van papieren tassen géén bomen meer omgehakt worden. Daarom leveren wij alleen écht duurzame tassen van hoge kwaliteit en in grote volumes.

Wij helpen organisaties en bedrijven practisch, laagdrempelig en kostenefficiënt invulling te geven aan hun wens duurzamer te ondernemen met onze zeer milieuvriendelijke alternatieven voor de traditionele vervuilende plastic- en papieren tassen.

Met onze start-up dragen wij bij aan de oplossing van verschillende maatschappelijke problemen en aan de transitie naar een circulaire economie. Natural Bag levert alleen 100% natuurlijke en composteerbare tassen. Dit geldt zowel voor alle gebruikte basismaterialen als de inkten voor bedrukkingen op de tassen. Wij streven er altijd naar om met de meest duurzame en verantwoorde oplossing te komen wat betreft materiaalkeuze en productiewijze. Natural Bag draagt bij aan een oplossing van het probleem dat de meeste tassen in de wereld nog niet worden gemaakt van een duurzaam materiaal waardoor verschillende maatschappelijke problemen erger worden in plaats van te verbeteren

Mondiale Maatschappelijke problemen

 • Tegengaan ontbossing
 • Bescherming biodiversiteit
 • Verminderen plastic soep
 • Minder CO2 uitstoot; door gebruik te maken van tassen van Natural Bag draagt men positief bij aan het streven de opwarming van de aarde tegen te gaan en te verminderen
 • Wij gebruiken alleen hernieuwbare grondtoffen - zowel voor bioplastics als boomvrij papier - keert jaarlijks terug: van uitputting is dus geen sprake
 • Onbekendheid van bedrijven en het grote publiek dat er tegenwoordig perfecte duurzame alternatieven beschikbaar zijn voor vervuilende verpakkingen en haar productiemethoden (o.a. traditioneel papier/plastics).

BOOMVRIJE papieren tassen - PaperWise

Bij Natural Bag houden we van tassen en bomen. Daarom kiezen wij ervoor om onze papieren tassen te laten maken van PaperWise, een speciaal papier waar geen bomen voor zijn omgehakt mét dezelfde hoogwaardige kwaliteit als traditioneel papier.

PaperWise wordt gemaakt van agrarisch restmateriaal zoals bladeren en stengels dat overblijft nadat alle voedsel producten geoogst zijn (o.a. rijst, graan, maïs, suikerriet). Deze biobased grondstof keert jaarlijks terug in tegenstelling tot bomen die tot wel 70 jaar moeten groeien voordat er papier van gemaakt wordt. Landbouwafval krijgt zo bij Natural Bag een kwalitatief hoogwaardig tweede leven in plaats van verbrand te worden.

 • Agri-afval als grondstof voor A-kwaliteitspapier
 • Vermindert het omhakken van bossen - beschermt biodiversiteit
 • Geproduceerd met 100% groene energie - CO2 neutraal
 • Voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen
 • Tot wel 7 keer recyclebaar
 • Milieu-impact 47% lager in vergelijking met FSC papier van houtvezels
 • Milieu-impact 29% lager in vergelijking met recycled papier van houtvezels
 • De grondstofopbrengst cellulose is per hectare landbouwgewas circa 1,5 keer hoger dan van een hectare bos
 • Net zo goed te bedrukken als traditioneel papier van houtvezels

Help mee met de bescherming van bossen en biodiversiteit door te kiezen voor de meest verantwoorde boomvrije papieren tas. Stap nu zélf over of vraag ernaar bij uw winkelier.

Meer informatie over het milieuvoordeel van PaperWise: https://www.paperwise.eu/milieuvoordeel-2/

Artikelen over (papieren)draagtassen in Nederland:

https://big.nl/waarom-het-papieren-tasje-in-de-winkel-minder-verantwoord-is-dan-het-lijkt/?platform=hootsuite

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/20/alle-tasjes-zijn-slecht-ook-die-van-papier-zeker-die-van-papier-a1617103 

Bioplastics tassen

 • Hoewel in het woord 'bioplastic' het woord plastic zit is bioplastic géén plastic!
 • Gemaakt van plantaardig zetmeel en biopolymeren (biodegradeerbare polymeren en o.a. mais, distels en suikerriet)
 • Alle bioplastictassen tassen van Natural Bag zijn gecertificeerd en geproduceerd conform Europese Norm EN 13432
 • Van alle beschikbare maïs in Europa wordt op dit moment minder dan 1% gebruikt voor het maken van bioplastics. Dit betreft overigens de maïs die niet geschikt wordt bevonden voor de voedselketen
 • Bioplastic draagtas is qua draagkracht en trekkracht vergelijkbaar met de reguliere plastic tas
 • De bioplastic draagtas met het OK Compost logo of het Kiemplant / Seedling logo mogen in de GFT-bak zodat het in een industriële compostinstallatie verwerkt kan worden. Draagtassen met het OK Compost HOME logo mogen zowel thuis op de composthoop als in de GFT-bak

NB: veel aanbieders van gerecyclede plastic tassen zgn bigshoppers claimen dat dit een duurzame tas is. Wij zijn van mening dat dit absoluut niet zo is! Al gaan deze plasticshoppers (recycled of niet) enige jaren mee, het blijft toch plastic dat nooit helemaal afbreekt. Het komt uiteindelijk altijd in het milieu terrecht. De echt duurzame shoppers zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal en net zo sterk: de jute, juco of biologisch katoenen tas (ZONDER plastic laminaat van binnen!) Natuurlijk te bestellen bij Natural Bag!

Investering in de meest verantwoorde papieren tas

Door aan dit project mee te doen willen wij bedrijven en het grote publiek bewust maken en een alternatief bieden voor de traditionele vervuilende plastic- en papieren tassen. 

Vanwege de verschuiving in de vraag van plastic tassen naar papieren tassen (onder andere door het verbod op gratis uitgifte van plastic tassen) valt hier de meeste milieuwinst te behalen (artikel). Daarom willen wij met het nieuwe BOOMVRIJE papier nog meer testen doen. We hopen hiermee op korte termijn nieuwe modellen op de Europese markt te kunnen lanceren zodat de meest verantwoorde papieren tas overal en voor iedereen beschikbaar komt.

 

Profile picture for user elwyn_84929
Elwyn
Auteur
Wij (Ingrid en Elwyn) hebben een droom en een missie om consumenten en bedrijven bewust te maken zuiniger om te gaan met de schaarse middelen hier op aarde.
Ingrid heeft een achtergrond in rechten en duurzaam ondernemerschap en Elwyn in internationale bedrijfskunde, marketing en duurzaam ondernemerschap. Vanuit onze gedeelde passie voor de natuur en tassen bieden we alleen écht duurzame tassen aan!
Natural Bag is gespecialiseerd in de levering van 100% biobased en composteerbare draagtassen gemaakt van bioplastics, boomvrij PaperWise papier. Wij streven er altijd naar om met de meest duurzame en verantwoorde oplossing te komen wat betreft materiaalkeuze en productiewijze.

Wij helpen organisaties en bedrijven practisch, laagdrempelig en kostenefficiënt invulling te geven aan hun wens duurzamer te ondernemen met onze zeer milieuvriendelijke alternatieven voor de traditionele vervuilende plastic- en papieren tassen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden