Natulatte 

Natulatte vegan latte poeders voor in alle koffieautomaten!

Wij zijn een startup die 1op1 melkpoeder in koffiemachines vervangt voor plantaardige melkpoeder! Dat doen wij vanuit de missie: Vrijheid & Geluk voor mens en dier. De impact van de switch naar plantaardig is namelijk enorm:

Water:

Met havermelk bespaar je 92% aan water ten opzichte van koemelk. Dat is een besparing van ruim 100 liter water per glas!

Landgebruik:

90% minder land is nodig voor havermelk.

CO2

Havermelk kost 70% minder CO2 ten opzichte van koemelk.

We bieden nu vegan melkpoeder en hot choco voor in de automaten en meer smaken en variaties zijn in ontwikkeling/ onderweg.

En naast duurzaam is het ook nog eens erg lekker en staat ons product garant voor joy, dat zie je ook terug in de look&feel van Natulatte!

Wist je dat je het gezond is voor je brein als je je omringt met mooie vormen en kleuren? 

Vrijheid en geluk voor mens en dier: in elk aspect!

Natulatte heeft ook de missie van goed werkgeverschap zoals past bij onze algehele missie: Vrijheid en geluk voor mens en dier.

Wij vinden het te gek dat wij een steentje mogen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering. Onderzoekers aan de Chalmers Technische Universiteit in Zweden berekende manieren om klimaatverandering tegen te gaan. Ze kwamen erachter dat broeikasgassen verminderen van transport en energie, niet genoeg zijn om ernstige klimaatverandering tegen te gaan.Dr. Frederik Hedenus de hoofdonderzoeker van de studie zegt: ‘Het verminderen van vlees en zuivel consumptie is de sleutel om klimaat vervuiling van agricultuur naar veilige levels te brengen.’

Vergelijkbaar is de uitspraak van Ijmi Granoff van O.D.I. (Overseas Development Institute) in de UK. Hij adviseerde ambtenaren Kool en auto’s te vergeten. “De snelste manier om klimaatverandering tegen te gaan is door dramatisch de vleesconsumptie te verlagen.”

Ontzettend veel : Als de koffie-corners in bedrijven en kantoren, dierlijke melkpoeder op diverse (of alle plekken) vervangen met Natulatte, dan heeft iedereen nog steeds een heerlijk bakkie koffie (of zelfs heerlijker). En ervaart men hoe makkelijk je impact kan maken.

Er worden tonnen dierlijke melkpoeder vermarkt per jaar en de verborgen impact is enorm. De meeste koffiemachines (en wij hebben veel getest, ook in-house bij koffiemachine bouwers) hebben twee canisters (compartimenten die je vult met de poeders) of meer. Meestal is één canister gevuld met topping/ creamer/ whitner. Zoals het melkproduct in de koffiemachine-wereld wordt genoemd. En het andere canister is gevuld met cacao (zoals ze de hot choco mix noemen in de koffiewereld). Dus topping en cacao zijn de top en volume producten van de koffiemachines.

Ons product is zo lekker je kunt dus zonder twijfel beide canisters vullen met Natulatte. De smaak is niet afwijkend.

Veel bedrijven waar ik nu mee in gesprek ben willen:

  • 1 machine eerst en dan de rest
  • Een grote machine met meerdere canisters (je hebt ook machines met tot 6 canisters) vullen met vegan en niet vegan)
  • Een blinde test doen: alle machines op vegan
  • Etc etc. zo veel klanten zo veel wensen alles is mogelijk!

We krijgen veel aanvragen van bedrijven zelf maar partneren dan altijd met hun koffieleverancier indien mogelijk. De klant heeft het gewenste product, de koffieleverancier houdt de controle en het verdienmodel in stand en Natulatte levert het product. Een win-win voor klant, leverancier, Natulatte en de planeet! Natulatte heeft als strategie dat wij partneren met koffiedistributeurs. Dat zijn dus inderdaad de totaalleveranciers van koffie/ thee en automaten. Die ervoor zorgen dat de eindgebruiker ervan kan gaan genieten!

Naast de topping en cacao, gaat Natulatte straks een breder assortiment leveren op het werk en gaan we de stap naar de retail maken.

Er zijn al aanvragen van zowel BtoB als retail.

De koffiemarkt op kantoren is wat gekrompen door de Corona. Toch is er voor Natulatte veel groei: We zijn immers een start-up dus elke klant, ook al is de markt wat kleiner, is er 1. Gezien de belangstelling hoeven we ons geen zorgen te maken. We zitten ook in de vervangindustrie. Je kunt Natulatte 1 op 1 vervangen met wat er al is. Nav gesprekken met bedrijven als Selecta en Peeze weten wij dat er wel zeker nog automaten draaien en er nog genoeg werk is. Vooral ook in productiebedrijven waar veel koffie wordt gedronken. Voor ons voorlopig genoeg marktaandeel te winnen. Samen met de grote koffieleveranciers zijn er genoeg automaten in bedrijven en scholen waar gebruik van gemaakt wordt. De machinemarkt en de behoefte aan impact maken is er!

Andere markten waar we ingaan zijn:

  • De consumentenmarkt (retail)
  • Horeca
  • Out of home onderweg, zoals tankstations
  • Export

Tevens hebben wij ook een lange termijnvisie voor groei en gebruiken daar de klassieke Ansoff Matrix  voor (ingevoegd in de bijlage)

De groei is gebaseerd op melk als ingrediënt/ component vervangen voor de missie vrijheid en geluk voor mens en dier vanwege de enorme impact die het maakt melk te vermijden. (minus 70% CO2 uitstoot en meer dan 90%  minder landgebruik en watergebruik).

Profile picture for user astrid
Astrid
Auteur
Hoi! Natulatte brengt vegan koffie creamer en lattes naar de machines in alle koffie corners. Natulatte heeft als missie vrijheid en geluk voor mens en dier en staat voor better, joy, sustainable.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden