Natulatte 

Neem een diervrije koffiebreak met Natulatte! Met een kopje Natulatte geniet iedereen van een heerlijk romige cappuccino op de werkvloer.

Heeft jouw kantoor een plantaardige melkoptie in de koffiemachine? Het lijkt een langzame transitie, maar gaandeweg worden plantaardige producten steeds populairder. Astrid van Santen, oprichter van Natulatte, wil deze transitie ondersteunen op de werkvloer en zo haar steentje bijdragen om het milieu vooruit te helpen. 

Astrid bedacht ooit Natulatte toen ze bij haar toenmalige werk haar standaard zwarte kopje koffie haalde. Naast het feit dat ze als veganist ook zin had in een lekkere cappuccino, baalde ze er ook van dat haar toenmalige werkgever nog weinig deed aan duurzame alternatieven. In een zoektocht naar een plantaardig alternatief voor het melkpoeder in de koffiemachine kwam ze helaas nog niks tegen. Dus bedacht ze Natulatte en zag dit als haar taak om dit alternatief op de markt te brengen.

Uit een recente studie van Oxford University blijkt dat wanneer we vlees en zuivel laten staan, er 75% landbouwgrond minder nodig is dan we nu wereldwijd gebruiken. Dat is een gebied groter dan de Verenigde Staten, China en de hele Europese Unie bij elkaar. Als het aan Astrid ligt geven we dit gebied terug aan de natuur: “Met alle planten en bomen die we terugkrijgen kunnen we een grote omslag maken in het stoppen van klimaatverandering met de CO2 die deze gewassen samen opnemen”. Naast de vermindering van CO2-uitstoot, land- en watergebruik met haar producten maakt Astrid zich ook zorgen over het dierenleed wat gepaard gaat met de melkproductie. “Ik ben enorm geschrokken van het leed in de melkindustrie. Koeien kunnen in de natuur 20 jaar worden, maar melkkoeien zijn na 5 jaar ‘klaar’.”

Wij Nederlanders drinken gemiddeld vier koppen koffie per dag, en veel daarvan drinken we op kantoor. Door gebruik te maken van Natulatte als duurzaam alternatief kun je dus flink wat impact achterlaten. “Wist je dat je met 1 kopje Natulatte ongeveer 66 liter water, 0,24 kg C02 en 1 m2 land bespaard? Het blijft mij elke dag nog verbazen, hoeveel impact zulke kleine dingen hebben.” aldus Astrid. Daarnaast scheelt de poedervariant ook enorm in het vervoer, met een kilozak Natulatte kun je 75 cappuccino zetten terwijl je daar anders 8,5 liter melk voor nodig hebt.

Profile picture for user astrid
Astrid
Auteur
Met één druk op de knop een plantaardige cappuccino of hot choco bij de koffieautomaat kiezen? Dat kan met de vegan havermelkpoeder en hot chocomix van Natulatte. En met de keuze voor plantaardig zorg je voor een positieve impact op het klimaat, dierenwelzijn en jouw eigen gezondheid!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden