Nationale Kringloopbon 

Maakt kringlopen het nieuwe shoppen

Opschudden, dat is wat de Nationale Kringloopbon wil doen.

Een verandering in het denken teweeg brengen, een nieuw 'normaal' bewerkstelligen. Een normaal waarin tweedehands de norm is en nieuw de uitzondering. 

Met de Nationale Kringloopbon ontwikkelen en distribueren we een kadobon die de Nederlandse kringloopwinkels verbindt en daarmee versterkt.

Een bon die in zoveel mogelijk kringloopwinkels te besteden is om uiteindelijk heel Nederland over de drempel van de kringloopwinkel te helpen. 

Want als je zo'n bon kado krijgt moet je wel een keer gaan kijken toch?

Geef hem aan je vrienden, stop hem in het kerstpakket, doe hem kado aan nieuwe inwoners in de regio, allerlei mogelijkheden om de doelgroep van de kringlopen te verbreden totdat heel Nederland meedoet.    

De Nationale Kringloopbon gaat voor impact.

Het kopen van nieuwe spullen is namelijk de meest vervuilende gewoonte van de Nederlanders, volgens onderzoek van Babette Porcelijn.

Gelukkig is een simpele oplossing voor: tweedehands spullen kopen. 

Elke kilo hergebruik van spullen voorkomt een kilo CO2 uitstoot en er liggen nog zoveel mooie dingen te wachten op een nieuwe eigenaar.

Door de Nederlandse kringloopwinkels te verbinden en onder de aandacht te brengen bij een nieuw publiek wil de Nationale Kringloopbon het kopen van tweedehands spullen in Nederland normaliseren en zo structureel meer hergebruik van spullen realiseren.

Profile picture for user Lotte van der Zanden
Lotte
Auteur
Hoe krijg je nou je zus de kringloopwinkel in? Of je vader, collega of beste vriend? Help iedereen de drempel over met de Nationale Kringloopbon, want als je zo'n bon krijgt moet je wel een keer bij de kringloop gaan kijken toch? De Nationale Kringloopbon zet zich in om het hergebruik van spullen te stimuleren en het 'kringlopen' te normaliseren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden