Naomi Rachel Timan 

Upcycling, recycling and transforming leather

I WAS A CHAIR After hard work at the office I'm now ready to explore the world with you! (this is one of the texts that comes with every bag to tell you about their previous life)

ABOUT Naomi Rachèl Timan is in 2013 afgestuurd als designer. Alle ontwerpen en projecten worden sindsdien vanuit een zo duurzaam mogelijk oogpunt gemaakt. Met haar "I WAS A ….” collectie geeft Naomi een nieuw leven aan, wat vele zouden omschrijven als afval, zoals oude banken en leren jassen die uit de mode zijn. 

MINDER AFVAL Het is belangrijk om minder afval te genereren in deze huidige weggooi maatschappij. Ik wil hierin mensen inspireren en deze boodschap verspreiden, zodat er meer bewustwording wordt gecreëerd in het weggooien van (grote hoeveelheden) spullen. Het verhaal vertellen achter een item is een belangrijk aspect, daarom hangt er een kaartje aan waarop staat wat het in een vorige leven was, zoals I WAS A SOFA of I WAS A CHAIR.

TIJDLOOS DESIGN De collectie bestaat uit verschillende tassen en accessoires, die door het gebruik van gerecycled leer allemaal een eigen unieke look en feeling hebben. De items zijn niet bedoeld om maar één seizoen gedragen te worden, maar worden met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk ontworpen. Ze hebben een tijd- en zo afvalloos mogelijk design, en sommige kunnen zelfs op meer dan één manier gebruikt worden!  

EIGEN PRODUCTIE De collectie wordt voornamelijk door Naomi zelf geproduceerd in haar eigen studio. Voor grotere orders wordt er soms samengewerkt met sociale werkplaatsen. 

DOEL Heel veel prachtig leer is er de afgelopen jaren al getransformeerd. Steeds meer bedrijven weten Naomi nu ook te vinden om mee samen te werken om zo hun rest of afval leer een tweede leven te geven. Denk bijvoorbeeld aan sleutelhangers van oude autostoelen of een messenmap gemaakt van 'oude' leren sloven.  

Profile picture for user info_84612
Naomi Rachèl
Auteur
Staat in de lijst van de Duurzame Jonge 100 als een van NL duurzame koplopers - Als designer en maker van producten is het mijn doel om mensen te inspireren en te laten zien hoe het ook kan om een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij en de wereld in het algemeen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden