Naomi Rachel Timan 

I WAS A SOFA > Een collectie tassen en accessoires handgemaakt van oude leren banken en meer gerecycled leer

I WAS A CHAIR After hard work at the office I'm now ready to explore the world with you! (this is one of the texts that comes with every bag to tell you about their previous life)

ABOUT Naomi Rachèl Timan is een designer die gespecialiseerd is in sustainability, storytelling en upcyling. Met haar "I WAS A ….” collectie geeft Naomi een nieuw leven aan, wat vele zouden omschrijven als afval, zoals oude banken en leren jassen die uit de mode zijn. Want waarom zouden we nieuw materiaal kopen als er nog zoveel moois te vinden is?

MINDER AFVAL Het is belangrijk om minder afval te genereren in deze huidige weggooi maatschappij. Ik wil hierin mensen inspireren en deze boodschap verspreiden, zodat er meer bewustwording wordt gecreëerd in het weggooien van (grote hoeveelheden) spullen. Het verhaal vertellen achter een item is een belangrijk aspect, daarom hangt er een kaartje aan waarop staat wat het in een vorige leven was, zoals I WAS A SOFA of I WAS A CHAIR.

TIJDLOOS DESIGN De collectie bestaat uit verschillende tassen en accessoires, die door het gebruik van gerecycled leer allemaal een eigen unieke look en feeling hebben. De items zijn niet bedoeld om maar één seizoen gedragen te worden, maar worden met duurzaamheid als belangrijkste kenmerk ontworpen. Ze hebben een tijd- en zo afvalloos mogelijk design, en sommige kunnen zelfs op meer dan één manier gebruikt worden!  

EIGEN PRODUCTIE De collectie wordt momenteel door Naomi zelf geproduceerd in haar eigen studio. Om meer impact te kunnen maken in binnen en buitenland, zijn er momenteel ontwikkelingen gaande met sociale werkplaatsen voor het uitbreiden van de productie.

DOEL Heel veel prachtig leer van o.a. kantoorstoelen en autostoelen zijn afgelopen tijd gered uit de verbrandingsoven. Het is heel tof om zo samen te kunnen werken met bedrijven om afval te verminderen en te redden! Ik vertel mijn verhaal op zo veel mogelijk verschillende plekken om een ieder te inspireren en te vertellen wat er eigenlijk allemaal wel niet mogelijk is met afval, als we maar een andere mindset creëren.

Profile picture for user info_84612
Naomi Rachèl
Auteur
Staat in de lijst van de Duurzame Jonge 100 als een van NL duurzame koplopers - Als designer en maker van producten is het mijn doel om mensen te inspireren en te laten zien hoe het ook kan om een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij en de wereld in het algemeen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden