Nanii 

Guilt free shoppen doe je bij Nanii. Stijlvolle en hippe producten, gemaakt met de beste intenties voor mens, dier en klimaat.

Wij, Hanneke en Joyce, houden van mooie producten. Van goede kwaliteit en mooi design. En als we een winkel binnenstappen, willen we niet na hoeven te denken of precies dit product wel duurzaam, fair of cruelty free is. Want dat zou alles toch gewoon moeten zijn? We willen graag zorgeloos rond kunnen kijken en daarin geen beperkingen voelen. Hiervan was te weinig aanbod. Er zijn niet heel veel winkels waar alles met zorg voor de planeet gekozen is. Daarom hebben we Nanii opgericht. Een webshop waarin alles gekozen is met zorg voor planeet, mens en dier. Waar je niet steeds hoeft te kijken of een product binnen jouw normen en waarden past. Dit hebben wij namelijk al gedaan tijdens het selecteren van de producten. En we leveren natuurlijk niet in op stijl of kwaliteit! Bij Nanii geloven we er in dat een product mooi kan zijn voor de ontvanger, voor de maker, voor alle schakels in het proces én voor de aarde. 

Producten met zorg gekozen

We kiezen de merken die we aanbieden altijd met veel zorg. We werken alleen met gepassioneerde ondernemers die creëren om een verschil te kunnen maken. Een voorwaarde om de producten van een merk aan te bieden bij Nanii is dat er focus ligt op iets extra's te willen doen voor planeet, mens of dier of een combinatie hiervan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er niet te vaak gewisseld wordt van collectie. En collectie moet ontstaan vanuit de inspiratie om iets nieuws te willen creëren en niet vanuit de gedachte dat we ieder seizoen een nieuwe kleur of vorm nodig hebben. Want mooie producten horen tijdloos te zijn.

In ons assortiment bieden we om die reden bijvoorbeeld Matt & Nat aan. Dit merk maakt prachtige vegan tassen. Ze hebben een vegan leer ontwikkeld dat zich precies zo gedraagt als leer, het wordt zachter en mooier naar mate het meer gebruikt wordt, maar dan zonder dat daar een dier aan te pas moet komen. Daarnaast is de voering van iedere tas gemaakt van gerecyclede pet flessen uit de oceaan. Gemiddeld gaan er 21 flesjes in een tas en worden er 120.000 flessen per jaar gerecycled door Matt & Nat. Daarnaast letten ze er scherp op dat de medewerkers in de fabrieken het goed af gaat en dat ze eerlijk betaald krijgen voor het werk. 

Een ander merk dat heel goed bij onze waarden past is We Love The Planet. Zij maken 100% natuurlijke deodorant die als crème in een blikje wordt aangeboden. De deodorant wordt geproduceerd in Noord-Holland waardoor de makers volledige controle hebben over wat er in zit en hoe het gemaakt worden. Ze hebben gekozen voor blik als verpakking omdat deze een recyclingpercentage heeft van 95%. Daarmee is het in Nederland de best gerecyclede verpakkingssoort. En een klein blikje crème is natuurlijk ook nog eens makkelijk mee te nemen in je tas. 

Het aanbod bij Nanii

Ons gehele assortiment is tijdloos en is te combineren met andere producten uit het assortiment. Alle producten zijn een cadeau voor jezelf of voor een ander. We hebben accessoires zoals tassen, sieraden, sjaajs, panty's, sokken en zonnebrillen. We hebben woonartikelen zoals grote wallhangings, posters, keramiek, houten producten, papierwaren en textiel. We hebben verzorgingsproducten zoals zepen, shampoo bars, badzout en lippenbalsem. En we hebben leuke cadeaus voor kinderen zoals badcapejes, slabbetjes, bijtspeeltjes, rammelaars en muziekmobieltjes. We hebben regelmatig een nieuw merk en binnen de merken wisselen ook van assortiment. Er is dus altijd iets nieuws te ontdekken. 

Profile picture for user info_88962
Joyce
Auteur
Zowel als freelance marketing strateeg en als mede-oprichter van de duurzame webshop Nanii zet ik me in voor duurzame projecten. Ook op persoonlijk vlak probeer ik mijn footprint zo laag mogelijk te houden en blijf ik mezelf uitdagen om met kleine veranderingen steeds iets meer te kunnen doen. Met heel veel passie stort ik me dan ook samen met goede vriendin Hanneke in het uitbreiden van onze webshop. Hoe makkelijker de keuze voor duurzaam te maken is, hoe meer mensen we kunnen bereiken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social