Mycelium: Natuurlijk! 

Grown.Bio groeit materiaal met mycelium en rest-stromen. Wij focussen op duurzame verpakkingen, int. design objecten en isolatiepanelen.

Grown.Bio groeit materiaal uit mycelium en reststromen en creëert een ZERO-waste materiaal, gebaseerd op de principes van de natuur. Mycelium is het wortelstelsel van de paddenstoel. In een mal kan elke productvorm en maat worden 'gegroeid'. Dit duurt ongeveer 5 dagen, daarna wordt het product in een oven gedroogd. Dit stopt het groeiproces en zorgt voor een stevig materiaal. Wij groeien producten zoals verpakkingen, isolatiepanelen of interieurobjecten.

Door een biologisch afbreekbaar product te creëren op basis van reststromen, ondersteunen we de transitie naar een circulaire economie. Wij zorgen voor een andere kijk op verpakkingen, door ze te groeien en ze altijd een tweede leven te geven! Producten gemaakt met Mycelium kunnen gezien worden als een duurzaam alternatief voor plastic gebaseerde materialen zoals piepschuim. Door de eigenschappen kan het perfect dienen als beschermende verpakking of isolerende panelen.

Profile picture for user jan_89523
Jan
Auteur
De initiatiefnemers van Krown-Design zijn Eric Klarenbeek, Arthur Moree en Jan Berbee. Samen combineren zij hun levenservaringen in een complementair team, met heel verschillende achtergronden maar een gedeelde mening dat de wereld véél duurzamer moet worden.

En naast de drijfveer om met deze bijzondere grondstoffen aan een circulaire wereld bij te dragen delen Eric, Arthur en Jan de passie om mooie producten te maken!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social