MUD Jeans - Circulaire Spijkerbroeken 

Het is MUD Jeans's missie om met het meest populaire kledingstuk, de spijkerbroek, de mode-industrie veranderen.

MUD Jeans droomt van een wereld zonder afval. De productie van kleding is belastend voor het milieu. Grondstoffen worden steeds schaarser. Ieder jaar wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding verbrand. Zonde. Want al die grondstoffen kunnen hergebruikt worden. 

Koop of lease je een spijkerbroek. Draag 'm zo lang je wilt. Maar, als de jeans is uitgedragen stuur je hem terug! De broek blijft eigendom van MUD Jeans. 

Consumenten zijn gebruikers van de jeans. Als fabrikant zitten hier voordelen aan. Wij blijven eigenaar van de grondstof en krijgen de grondstof terug na gebruik. Omdat wij verantwoordelijk zijn voor de katoen bieden we een gratis Repair Service. En dat is juist een voordeel voor jou. 

We werken volgens de principes van de circulaire economie. Alle oude jeans worden gebruikt om nieuwe jeans of truien van te maken. We besparen hiermee water en gebruik van nieuwe grondstoffen. 

Om het recyclen echt op gang te brengen is het van belang volume te gaan draaien. Afgelopen tijd was een proof of concept. Het systeem werkt. Iedere week worden oude MUD Jeans terug gestuurd. We zijn klaar voor de next big circular step!

Belangrijk punt voor ons is het publiceren van ons eerste Impact Rapport waarin we onze impact tot 2018 hebben gedocumenteerd. In ons verslag benadrukken we onze doelen voor 2020 die in overeenstemming zijn met de Sustainable Development Goals van de VN. Deze doelen bevatten de ontwikkeling van een jeans gemaakt van 100% gerecycled denim, een diepgaande LCA-studie en een nieuwe sociale audit bij productiepartner Yousstex International. Download het gehele rapport hier: https://mudjeans.eu/blog-sustainability-report-impact/

Profile picture for user marketing_55981
Danique
Auteur
De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. MUD Jeans probeert het lineaire model van fast fasion te veranderen door jeans van gerecycled post-consumer denim te produceren. In 2013 introduceerden wij het innovatieve Lease A Jeans concept.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social