Mowgli Market Plant-Based Foods 

Mowgli Market is creator van innovatieve food concepten op plantaardige basis.

The Mowgli Burger

Mowgli Market is de creator van The Mowgli Burger, een voedzame proteïne bom. De burgers worden gecultiveerd in een speciale klimaatkast. Als basis gebruiken wij een kleurrijk palet aan biologische bonen: rode kidneybonen, zwarte bonen, groene erwten en kikkererwten. Dit geeft de burger haar eigenzinnige en unieke look. De bonen mengen we met de speciale Rhizopus Oligosporus spore.   

In een periode van ongeveer 60 uur groeien de bonen onder gereguleerde omstandigheden aan elkaar tot een stevige burger patty. Door dit fermentatieproces krijgen de burgers een hele bijzondere smaak. De burgers worden vervolgens een nachtje gemarineerd. Ook de marinade hebben wij zelf ontwikkeld en deze wordt nog door ons met de hand gemaakt. Het recept vindt zijn oorsprong in de Indonesische traditie.De burger leveren wij aan restaurants en cateraars en serveren wij op evenementen op een heerlijk luchtig broodje rijkelijk bedekt met sesamzaadjes, met een garnituur van spinazie, flinterdun gesneden in citroen gemarineerde rode biet, pittige radijskiemen, preischeuten en onze huisgemaakte veganistische bieten basilicum mayonaise. 

The Happy Goose 

Happy Goose is het nieuwste product van Mowgli. Deze veganistische variant op de Fransedelicatesse Foie Gras wordt ook met de hand bereidt met de beste ingrediënten. De basis wordt gevormd door noten, paddestoelen, cacaoboter en kokosolie. Het resultaat is een luxe paté met een fluweelzachte structuur die smelt op je tong waarbij een heerlijke rijke smaak vrijkomt. 

The Happy Goose is op verzoek verkrijgbaar. 

Profile picture for user plants_84916
Babette
Auteur
Mowgli Market bestaat uit Babette Fonkert en Renate Schellekens. Babette is afgestudeerd in China Studies en Milieu en Resource Management waarbij zij onderzoek deed naar een duurzamer voedselsysteem. Renate is een ontzettende creatieveling en gedreven ondernemer. Met Mowgli Market willen wij de plant-based food revolutie in Nederland versnellen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social