Mixblik 

Mixblik, authentieke recepten van migrantenvrouwen, bereid en ingeblikt in Rotterdam

Mixblik is een optimistische en eigenwijze onderneming die duurzaam en lokaal geproduceerde maaltijden in blik maakt. Dit doen we samen met Rotterdamse powervrouwen met een vluchtelingenachtergrond. De authentieke gerechten komen uit landen van herkomst. Veganistisch en zonder conserveringsmiddelen. 

Vanuit de combinatie van koken en werken is het idee ontstaan om een blikfabriek te starten; een veilige werkplek waar de vrouwen zichzelf kunnen ontwikkelen. Onze fabriek biedt een scala aan activiteiten om ervaring op te doen: administratie, sales, productontwikkeling en netwerken. De vrouwen leer je kennen via ons blik. Scan de QR-code en haar verhaal komt tot leven. Zo maak je hen trots en zichtbaar, iets wat voorheen niet vanzelfsprekend was. 

Mixblik is duurzaam. De gerechten worden bereid met lokale producten en voedseloverschotten. We kiezen blik als verpakkingsmateriaal: eeuwig te recyclen, licht in transport en bederft ook buiten de koelkast niet. 

Doel: de markt te veroveren. Zo kan Mixblik ieder jaar tien leerwerk-trajecten starten, duurzaam verpakkingsmateriaal op de kaart zetten en de lokale voedselketen versterken.   

Bijstand: Mixblik biedt migrantenvrouwen uit de bijstand een leerwerktraject met uitzicht op een baan binnen en/of buiten de organisatie. Hierdoor worden de vrouwen financieel onafhankelijk, bouwen zij een netwerk op, groeit hun zelfvertrouwen en werken zij aan hun toekomstdroom. 

Versterking lokale voedselketen: Mixblik verwerkt regionaal geproduceerde groenten en conserveert voedseloverschot. Zo hoeft er minder voedsel geïmporteerd en geëxporteerd te worden. Het voorkomt voedselkilometers en verspilling. Dit draagt bij aan de versterking van de lokale en duurzame voedselketen. 

Duurzaam verpakkingsmateriaal: Blik kan eeuwig gerecycled worden zonder waarde te verliezen. Er zijn geen nieuwe grondstoffen nodig voor het verpakkingsmateriaal. Daarnaast is blik licht en houdbaar buiten de koeling. Dat betekent weinig energieverspilling in transport en opslag.   

Profile picture for user info@mixblik.nl
Iris
Auteur
Mede-oprichter van Mixblik, samen met Esther van der Hoeven. Mixblik is een sociale en duurzame onderneming die Wereldse vrouwen een nieuwe kans biedt. Proef binnenkort onze heerlijke stoofmaaltijd uit blik!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden