Mesjokke 

Gekmakend lekkere en absurd eerlijke bean-to-bar chocolade

Ben je helemaal Mesjokke!?

Wij wel! We zijn he-le-maal Mesjokke van cacao. Daarom maken we verantwoorde, ongehoord lekkere chocoladerepen.

Onze cacao verkrijgen we door ‘Direct Trade’ wat betekent dat we onze bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. We schakelen tussenhandelaren en organisaties uit, waardoor we rechtstreeks met de producent contact hebben. Hierdoor weten wij exact waar de bonen vandaan komen (land van herkomst is niet specifiek genoeg; regio en producenten zelf moeten bekend zijn bij ons), hoe ze zijn behandeld (hoe is het fermentatie- en droogproces verlopen, maar ook hoe wordt de cacao geteeld), wie verantwoordelijk is voor onze mooie boontjes (wie zijn de boeren, wat zijn hun passies en drijfveren) en dat de bonen van een fantastische kwaliteit zijn. Daarnaast weten wij dat de prijs die wij betalen, ook daadwerkelijk bij de producent terecht komt (aangezien er geen tussenschakels zijn waar het geld kan blijven hangen). Door een veel hogere prijs te betalen (ongeveer drie keer de huidige marktprijs), willen wij het verbouwen van cacao verschuiven van een valstrik naar een kans. Als laatste stelt deze manier van handelen ons ook in staat er zelf heen te gaan, al willen wij hier in de toekomst (nog) veel meer de focus op leggen; op dit moment is een gebrek aan tijd en geld nog een beperkende factor om vaker naar de landen van herkomst te gaan. 

Bovendien werken we enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de  meest diepgaande en prikkelende smaken aan onze repen geven. In ons fabriekje in Nieuwegein verwerken we de rauwe bonen tot een reep, waarbij we elke stap in het productieproces –van het roosteren tot en met het inpakken- zelf uitvoeren. Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt.

Profile picture for user per_93002
Per
Auteur
Passie voor smaak en idiote verslaving voor verhalen achter een product, dat is in het kort mijn drijfveren. Laten we de complexiteit proberen te begrijpen door het te omarmen, niet door het te versimpelen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 308 leden