Masterpiece 

Masterpiece is een designer rental service, een soort kledingbibliotheek waar je kleding kunt huren in plaats van kleding kopen.

Masterpiece is een luxe designer rental service, een soort kledingbibliotheek waar je kleding huurt in plaats van kleding koopt.

Er zijn heel veel redenen waarom kleding huren zo’n goed idee is. Namelijk:Door kleding te delen en maximaal gebruik te maken van bestaande kleding, hebben we met z’n allen minder kleding nodig. De kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. De industrie heeft onder andere te maken met een enorme overproductie. Zo’n 30% van alle gemaakte kleding wordt nooit verkocht. Ontzettend zonde. Masterpiece maakt daarom uitsluitend gebruik van stock en sample collecties. Dat is kleding van voorgaande seizoenen die niet meer kan worden verkocht, ondanks dat dit prachtige nieuwe kleding is. Door deze kleding weer opnieuw beschikbaar te stellen en een nieuw leven te geven, verkleinen we de afvalberg en redden we dus veel kleding. Natuurlijk proberen we ook te kijken naar hoe producten worden gemaakt, in de toekomst willen we daar nog meer de focus op leggen. Op dit moment zijn we al heel blij dat er heel veel kleding een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Masterpiece verhuurt designerkleding van dure bekende merken, maar ook van wat kleinere Nederlandse designers. Deze kleding is kostbaar en duur om aan te schaffen. Huren daarentegen is een stuk betaalbaarder. Voor een fractie van de retailprijs draag je een echte Masterpiece! Daarbij heb je door kleding te lenen en delen veel meer mooie items tot je beschikking. Je kunt bijzondere items dragen, eindeloos combineren en wisselen.

Huren bij Masterpiece kan op twee verschillende manieren. Namelijk een los item voor een feestje, een congres of bijeenkomst. Maar klanten kunnen ook kiezen voor een abonnement. Op deze manier huren zij alleen nog maar kleding in plaats van dat zij kleding kopen. In dit geval betalen klanten een vast bedrag per maand en kunnen daarvoor zes verschillende items dragen, waarvan altijd drie in hun bezit. Na een periode van een maand retourneren zij de kleren en kunnen zij nieuwe kleding uitzoeken. De ervaring leert dat onze klanten beginnen met het huren van een enkel stuk en vervolgens een abonnement afsluiten.

Profile picture for user suzanne_94058
Suzanne
Auteur
Wij zijn Suzanne Vermet-Reijgersberg (34) en Lieke van Schouwenburg (33). Begin 2019 zijn wij met Masterpiece begonnen. We zijn altijd mode en kleding liefhebbers geweest. Na een jarenlange droom om ‘iets’ voor onszelf te beginnen, besloten we ons te verdiepen in de industrie. Wat bleek; deze paste helemaal niet zo goed bij ons als we dachten. De industrie is ontzettend vervuilend en daar wilden we bij nader inzien niet aan bijdragen. Toen bedachten we Masterpiece. Door kleding met elkaar te delen is er minder kleding nodig en kun je actief bijdragen aan een meer duurzame mode-industrie.
We startten Masterpiece naast onze drukke banen, maar werken er inmiddels bijna fulltime aan.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social