Marathon.R 

Ethisch, sociaal en duurzaam sportmerk
Dutch design, Made in the EU

Marathon.R ("marathoner") is een ethisch, sociaal en duurzaam sportmerk, dat is ontstaan op de Veluwe.

Duurzaam omdat wij ons inzetten om de huidige schadelijke impact van (sport)mode op onze wereld en het klimaat fors te verkleinen. Wij willen hardlopers en andere sporters een alternatief bieden door hardloopshirts in Europa te maken van 100% gerecycled polyester. Maar wij willen het klimaat niet alleen verminderd belasten maar juist ook herstellen. Daarom planten wij voor elk verkocht product een boom waarvan jij een certificaat krijgt. 

Marathon.R wil ook een ethisch sportmerk zijn en werkt daarom alleen samen met partners die goede werkomstandigheden en een eerlijk loon bieden aan haar werknemers.

Marathon.R wil ook een sociaal bewogen sportmerk zijn die mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, wil betrekken in de organisatie.

Onze toekomstdroom is groot. Graag zouden wij jou als klant diverse mogelijkheden bieden in kleding van verschillende materialen met elk hun duurzame karakter en eigenschappen. Als start-up is hiermee begonnen. We hopen met jou steun te groeien om die droom waar te maken. 

Marathon.R heeft het begrip duurzaamheid onderverdeeld in de aspecten 'klimaat', 'sociaal' en 'ethisch handelen' zodat we oog hebben voor elkaar. Elke strategische keuze die wordt gemaakt in de organisatie wordt langs deze meetlat gelegd zodat we jou als klant een verantwoord product kunnen bieden waar we allemaal plezier aan beleven. 

Profile picture for user joeri
Joeri
Auteur
Mijn naam is Joeri Grevers en ik ben oprichter van Marathon.R. Ik ben een gedreven hardloper en sociaal bewogen ondernemer. Met die karaktereigenschappen ben ik gestart met het opbouwen van Marathon.R en dat is de basis van dit merk.
Sinds 2015 ben ik werkzaam in de sociale sector om de positie van kwetsbaren in de samenleving te verbeteren.
De oprichting van Marathon.R moet voor mij bijdragen aan een meer duurzame samenleving met zorg voor ons klimaat.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden