Maison M'Elise 

Slow Fashion, Ethisch, Milieuvriendelijk Bruidsmerk - Maison M’Elise

Maison M’Elise is een in Nederland gevestigd duurzaam bruidsmerk. We creëren op maat gemaakte bruids- en avondjurken voor bijzonderen gelegenheiden.

Onze doelstelling is om vrouwen van over heel de wereld te kleden in pracht en integriteit. Wij vinden dat zelfs vandaag de dag veel vrouwen de wens hebben om nog steeds huwelijksgeloften en ringen te willen delen, maar dat ze tevens vrijer willen kiezen in wat goed voelt.

Er zijn een aantal zaken die ik belangrijk vind in mijn onderneming:

Duurzaamheid: De bruidsindustrie is een industrie net als alle andere en is in toenemende mate uitgegroeid tot  "fast-fashion", met sterk toenemende stress en vervuiling op onze planeet. Hergebruik en biologisch verantwoorde kledingstoffen vindt men terug in mijn ontwerpen en gebruikte stoffen.

Culturele Nuances: Ik wil graag mijn klanten voorzien van een culturele inbreng in mijn ontwerpen en dat de bruidsjapon een liefdevol verhaal weet te vertellen.

Integriteit: Ik wil de wereldwijde uitbuiting van textiel arbeiders vermijden en de jurken, borduursels en het handgenaaide kralenwerk worden allemaal in Nederland en Turkije vervaardigd door locale ambachtslieden, naaisters en kunstenaars, die werken onder goede werk-omstandigheden met een leefbaar loon.

Mijn visie is dat Maison M'Elise zou kunnen uitgroeien tot een internationaal bruidsmodemerk, bekend om zijn integriteit, duurzaamheid en ethische creatie van bruidskleding, en om een ​​werkomgeving aan te bieden voor bekwame locale vrouwen, die daardoor de negatieve impact van de bruidskleding-industrie helpen minimaliseren.

Voor verdere informatie, bekijkt u alstublieft deze volgende video's:

https://www.youtube.com/watch?v=6en-e3TAlG8

https://www.youtube.com/watch?v=G-L4JVnWqSE

https://www.youtube.com/watch?v=hEur_6WuM7A

https://www.youtube.com/watch?v=S9cVajLQKso

Tijdens mijn ervaring in de mode- en bruidsbranche, viel mij op dat de meeste gevestigde bruidsmerken geen duurzaam geproduceerde bruidsjurken, met aandacht en zorg voor het milieu, aan te bieden hadden. Er zijn bijna geen “slow-fashion” bruidsmerken: In Nederland zijn we de enige en wereldwijd zijn onze concurrenten op een hand te tellen.

Maison M’Elise werkt samen met gecertificeerde Spaanse, Nederlandse, Duitse, Franse en Turkse textielfabrieken die U-cirkelvormige zijde, Rpet, natuurlijk bamboe en biologisch katoen produceren. We gebruiken ook gerecycled papier voor al het verpakkingsmateriaal en milieuvriendelijke inkt voor de merknaam.

Milieuvriendelijke inkoop, lokale productie en ethische productie zijn buitengewoon belangrijk voor mij, aangezien ik er naar wil streven om de manier te veranderen waarop de kledingindustrie functioneert. Er is maar één planeet en één menselijk ras, maar er zullen altijd mensen verliefd worden en dat willen vieren door te trouwen.

Onze visie is om een ​​bedrijf op te bouwen dat bekend staat om zijn luxe en milieubewuste bruidsjurken. We willen circulaire opties aan bieden in het ontwerp door hergebruik te stimuleren, als de grote dag voorbij is.

Beeld: Martijn Roos 

Profile picture for user Maison M'Elise
Maaike Elise
Auteur
Mijn naam is Maaike Elise Stofferis, bruid ontwerpster en eigenaresse van Maison M'Elise. Ik heb een brede internationale artistieke opvoeding gehad en ben in aanraking geweest met verschillende culturen, kunsten en ambachten. Culturele diversiteit en duurzaamheid hebben daardoor een enorme rol in mijn bedrijfsvisie en de creatie van mijn bruidsjurken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden