Mahalo 

We verspreiden dankbaarheid, verkopen shirts & stoppen ons geld in projecten zodat we samen bijdragen aan kwesties die ertoe doen.

We steken onze energie in het creëren van mogelijkheden om bij te dragen aan een betere wereld voor de planeet en haar inwoners. Dit gedachtegoed verspreiden en mogelijkheden bieden om laagdrempelig mee te doen en bij te dragen drijft ons.

Hoe we dit doen?

1. We verkopen kleding van het label EarthPositive.

We hebben gekozen voor dit label omdat het hele productieproces is gecertificeerd volgens GOTS (global organic textile standard) & jaarlijkse inspecties ondergaat zodat er wordt voldaan aan de standaarden van de FWF (Fair Wear Organisation is een onafhankelijke non-profit organisatie die als missie heeft het verbeteren van omstandigheden voor werknemers in kledingfabrieken.) In de toekomst hopen we de volledige keten zelf in handen te hebben zodat we 100% transparantie kunnen garanderen.

2. We organiseren projecten

Waar veel organisaties een deel van de opbrengsten doneren aan een goed doel stoppen wij ons geld in projecten die we zelf organiseren. Dit om alle touwtjes in handen te houden  en klanten ook direct te kunnen betrekken bij een project die zij mede mogelijk hebben gemaakt. 29 september organiseren we het eerste project: Insectenhotels bouwen! 

Meer over onze dromen lees je op mhlo.nl

Stiekem willen we de go 2 brand worden voor kwalitatieve tijdloze basics die bijdragen aan betere omstandigheden voor mens en natuur. "Wat nou als iedereen die een H&M basic koopt er 1 zou kopen bij Mahalo?!". 

We willen een laagdrempelige manier faciliteren voor eenieder om bij te dragen aan betere omstandigheden voor mens en natuur. Door de verkoop van shirts & sweaters van het EarthPositive label dragen we hier al aan bij. Door vervolgens de opbrengsten in projecten te stoppen die hier ook aan bijdragen willen we het proces versnellen. 

Bewustzijn verspreiden is volgens ons de key. Op een toffe, leuke, laagdrempelige manier kennis delen zodat we een brand/community creëren waar mensen zich mee willen verbinden en daarmee samen impact realiseren!

We willen als eerste impact te maken op de fast fashion industrie. Deze industrie is een van de grootste vervuilers van de planeet en verre van goed voor de mensen die erin werken is.

De mode-industrie gebruikt een kwart van alle chemicaliën die worden geproduceerd. Er is tot 2.700 liter water nodig om het katoen te kweken dat nodig is voor een enkel T-shirt. Een op de zes mensen op aarde werkt in de mode-industrie, nog geen 2 procent van hen verdient een leefbaar loon. De meeste kleding die wordt gemaakt, is van of bevat synthetische materialen, die bij het wassen micro-plastics loslaten. Van de meer dan 100 miljard kledingstukken die jaarlijks worden geproduceerd, wordt een vijfde niet verkocht. 

Doel: Mensen bewust maken van de impact van hun keuzes op mens en natuur en bijdragen aan het verlagen van de impact op het milieu en betere omstandigheden voor de arbeiders die in deze industrie werken.

Profile picture for user mahalo
Koen
Auteur
Positieve enthousiasteling met een brede interesse in alles wat met mens en natuur te maken heeft.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden