MaGie Creations B.V. 

Van biergraan tot PowerFlour

Bij MaGie Creations werken we aan upcycling van biergraan, de grootste reststroom van het bierbrouwproces. Biergraan, wat nu gebruikt wordt om melkvee te voeren, verwerken wij tot PowerFlour. PowerFlour is een nieuw, duurzaam en circulair ingrediënt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Om te laten zien hoe PowerFlour toegepast kan worden, ontwikkelen we onze eigen voedingsproducten. Zoals BrewBar, een lekkere granenreep die rijk is aan vezels en maar weinig suiker bevat. Onze producten op basis van biergraan zijn lekker, spelen landbouwgrond vrij, verlagen de CO2 uitstoot, verbruiken minder zoet water en zijn bovendien gezonder dan traditionele alternatieven. 

Wij werken met lokale leveranciers en productiepartners, om het aantal transportbewegingen zo veel mogelijk te beperken. Bovendien houden we de productieketen kort, zodat we producten op een laagdrempelige manier naar de markt kunnen brengen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat duurzame voeding, zowel op het gebied van milieu als gezondheid, de betaalbare standaard wordt voor iedereen. Want alleen wanneer duurzaamheid bereikbaar is voor iedereen, maken we échte impact.

Door van biergraan niet alleen bier te maken, maar ook andere voedingsmiddelen, realiseren we enorme duurzaamheidsvoordelen:

  • We voorkomen voedselverspilling doordat we biergraan in zijn geheel gebruiken als volwaardig voedselingrediënt. 

  • We verlagen de CO2 uitstoot met ca. 0,19kg per kilo PowerFlour verwerkt in onze voeding. 

  • We hebben minder landbouwgrond nodig omdat we biergraan in zijn geheel gebruiken. Zo spelen we per kilo PowerFlour verwerkt in onze voeding ca. 2m2 landbouwgrond vrij.  

  • We besparen water doordat er minder graan geproduceerd hoeft te worden.   

  • We faciliteren lokale inkoop doordat we ons ingrediënt lokaal ophalen en verwerken.

Profile picture for user madeleine
Madeleine
Auteur
Madeleine studeerde Kunstgeschiedenis en Bedrijfswetenschappen en is al snel na haar studie als zelfstandig ondernemer gaan werken. Pionieren is wat ze het liefste doet; over lands-, organisatie- en disciplinegrenzen heen. Het onderwerp biergraan heeft Madeleine gegrepen vanwege de schoonheid van het product, haar potentiële overweldigende positieve impact op het milieu en de grote hoeveelheid inspirerende mensen die ze in het veld heeft mogen ontmoeten.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden