Mae Sue 

Op MaeSue.com vind je een unieke selectie van eerlijke en duurzame kleding.De verschillende Europese merken zijn met zorg geselecteerd.

Wij zijn Mae Sue. We geloven in een unieke stijl met een zuiver geweten. De stijl van Mae Sue is casual chic, tijdloos met bohemien tintje. We hebben zowel minimalitstische basics als items met meer kleur en prints. We houden van natuurlijke materialen, hoge kwaliteit en goede pasvormen. We maken een selectie van Europese merken die zowel duurzaam produceren als fairtrade handelen. We willen dat je je geweldig voelt over je outfit én over de impact die de kleding die je draagt heeft op de mensen die het gemaakt hebben en over de impact op het milieu. 

Fair & duurzaam

Het verhaal van elk merk is anders. Je kunt dit per merk lezen op MaeSue.com. Alle merken hebben een sterke band met de fabriek waar ze produceren. Hier gaan ze regelmatig langs om te controleren dat er veilig geproduceerd wordt en dat de werknemers een eerlijk loon ontvangen. De merken zijn stuk voor stuk erg transparant over waar geproduceerd wordt en welke materialen gebruikt worden. 

Qua materialen vind je vooral kleding van GOTS gecertificeerd katoen, waarbij zowel gewaarborgd wordt dat de katoen biologisch is als dat fabrieken Fair-Trade te werk gaan. Maar ook biologisch merino wol, gerecyclede stoffen, hennep, Tencel en Modal.

Waarom?

Linda: "Op MaeSue.com vind je een unieke selectie van eerlijke en duurzame kleding. We werken samen met verschillende Europese merken die met zorg zijn geselecteerd. Je vraagt je misschien af, waarom kleding verkopen als de kledingindustrie al zo groot is? Ik wil laten zien dat het anders kan. Kleding kan ook op een veel betere manier gemaakt worden. Van ecologische materialen die minder vervuilend zijn voor het milieu. En de werknemers in de kledingfabrieken hebben recht op een eerlijk salaris en een goede behandeling. Door eerlijke en duurzame mode te verkopen hopen we bij te dragen aan een verandering in de mode-industrie. "

Het verhaal achter Mae Sue

Linda: "Enkele jaren geleden moest ik nog niets hebben van duurzaamheid. Ik gedroeg me als een ware fashionista en kocht meerdere kledingstukken per maand. Maar ik had nooit iets in m'n kast hangen wat ik aan wilde. Nieuwe kleding leek altijd beter. Klinkt bekend misschien? Maar langzaamaan veranderde ik en koos ik steeds meer voor een bewustere levensstijl. Tijdens een lange wereldreis heb ik met eigen ogen gezien hoe veel mensen met erg weinig spullen leven. Dan snap je niet waarom wij altijd maar meer willen. Tijdens deze reis droeg ik anderhalf jaar lang alleen de kleding die ik in mijn rugzak kon dragen. En ik voelde me prima! Hierna las ik veel over de nare kanten van de mode-industrie en besloot om veel bewuster kleding te kopen."

Profile picture for user linda_94030
Linda
Auteur
Hi, ik ben Linda, de eigenares van MaeSue.com. Mae Sue is een duurzame en fair trade boetiek. Ik werk samen met verschillende duurzame en eerlijke kledingmerken. Enkele jaren geleden moest ik nog niets hebben van duurzaamheid. Ik gedroeg me als een ware fashionista en kocht meerdere kledingstukken per maand. Maar ik had nooit iets in m'n kast hangen wat ik aan wilde. Nieuwe kleding leek altijd beter. Klinkt bekend misschien? Maar langzaamaan veranderde ik en koos ik steeds meer voor een bewustere levensstijl. Tijdens een lange wereldreis heb ik met eigen ogen gezien hoe veel mensen met erg weinig spullen leven. Dan snap je niet waarom wij altijd maar meer willen. Tijdens deze reis droeg ik anderhalf jaar lang alleen de kleding die ik in mijn rugzak kon dragen. En ik voelde me prima! Hierna las ik veel over de nare kanten van de mode-industrie en besloot om veel bewuster kleding te kopen."

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social