Low Carbon Travels 

CO2-neutrale Train&Drives gekenmerkt door het gebruik van elektrische auto op bestemming (gratis opladen in accommodatie = sleep&charge)

Low Carbon Travels biedt reizigers 100% CO2-neutrale Train&Drives aan naar de mooiste bestemmingen in Italië en vindt daarbij dat duurzaam reizen nooit ten koste mag gaan van het reisplezier. Sterker nog, bewust reizen leidt juist tot nog bewuster genieten. Luxe en comfort zonder de lasten voor het milieu!

Duurzaamheid is de basis voor het gehele reisaanbod van Low Carbon Travels: dankzij o.a. de unieke samenwerking met het Italiaanse autoverhuurbedrijf Sicily by Car (50 vestigingen in heel Italië), weten we verrassende en luxe reizen in Italië te verenigen met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk.

Italië is heel goed bereikbaar met de trein vanuit Nederland. Binnen een dag reis je naar Milaan, Venetië, Bologna, Florence, Perugia en Rome. Als je verder naar het zuiden wil, zijn er aantrekkelijke nachttreinen. En naar Sardinië, Sicilië of andere eilanden vaar je comfortabel met de ferry. Deze manier van reizen is niet alleen duurzaam maar ook een echte belevenis. Lekker uitgerust wakker worden in Italië. Bij aankomst op het station staat een volledig elektrische auto van Sicily by Car klaar en reizigers verblijven bij de meest bijzondere, historische en duurzaam ingestelde accommodaties.

Reizigers ervaren op locatie de onvervalste gastvrijheid van de eigenaren die hen graag alles vertellen over de geschiedenis van de plek. De historische, authentieke ervaring wordt verbonden met de toekomst: alle accommodaties zijn voorzien van laadpalen waar de elektrische auto gratis (en met groene stroom) wordt opgeladen (sleep&charge).

 

We willen reizigers bewust maken dat vliegvakanties op korte afstanden binnen Europa een te grote bijdrage leveren aan de uitstoot van broeikasgassen. Met Low Carbon Travels zorgen daadwerkelijk dat vakanties klimaatneutraal worden. Low Carbon Travels biedt een betaalbaar duurzaam alternatief aan door verrassende en luxe reizen te combineren met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Comfortabel reizen terwijl je rekening houdt met milieu, lokale cultuur & natuur, en de plaatselijke economie.

Naast emissieloos reizen met de trein en elektrische auto’s zijn alle accommodaties voorzien van laadpalen waar de elektrische auto gratis wordt opgeladen. De accommodaties zijn voorzien van duurzame aanpassingen, zoals het gebruik van lokaal geproduceerde producten, bewust omgaan met afval, ongebleekt-katoenen linnengoed, systemen voor hergebruik van regenwater en gebruik van zon-energie.  

Verder werkt Low Carbon Travels uitsluitend met lokale ondernemingen om daarmee ook de economie in de regio’s te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van excursies die de vakantie nog leuker maken. Het geld vloeit dus niet weg naar multinationals of aandeelhouders in het buitenland. Social Return vinden we erg belangrijk. Vakantiegangers kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan kookworkshops onder begeleiding van mensen in de re-integratie of jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt.

Profile picture for user manuela
Manuela
Auteur
Experienced entrepreneur with a demonstrated history of working in the cultural, travel and language sector. Strong professional skilled in Intercultural Communication, Coaching and Linguistics.

Each of us must be the change we want to see in the world 🌍♻️❤️

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden