Looping 

Circulaire teamsport kleding. We play for a better and a sustainable future! One Team One Planet!

LOOPING hoopt mensen te kunnen inspireren om het verschil te maken óp en vooral ook naast het veld!

We zijn gespecialiseerd in recyclebare teamsportkleding. De kledingstukken zullen gemaakt worden van 100% recyclet polyester en recyclet Katoen.

Footprint: Bij elke stap in het proces van ontwerp, productie, levering en levenscyclus houden we rekening met de impact van ons werk op mens en het milieu, hierdoor ontdekken we mogelijkheden om dingen beter te doen. Door onze producten zo eco-verantwoordelijk te ontwerpen zijn we van mening dat onze producten het duurzaamste alternatief is voor teamsport kleding.

Wij zullen alleen samenwerken met partijen die Oekotex, GOTS, GRS, of Bluesign gecertificeerd zijn. Deze certificeringen zorgen ervoor dat wij als ontwerpers rekening kunnen houden met de impact die onze stoffen/kledingstukken op de mens en planeet hebben.

Leefbaar loon: Al onze kledingstukken zullen eerlijk geproduceerd worden. Omdat wij alleen zullen samenwerken met partijen die Fair trade of Fairwear gecertificeerd zijn, op deze manier kunnen we onze waarden en onze visie waarborgen.

Circulair. Wij streven ernaar om binnen 3 tot 5 jaar volledig circulair en klimaat neutraal te zijn. Dit betekent dat wij het enige sportkledingmerk in Nederland zullen zijn waarbij de (onze) kledingstukken kunnen worden ingeleverd om te laten recyclen tot “nieuwe” bruikbare grondstoffen! Zo wordt het oude kledingstuk, grondstof voor een ‘nieuwe’ kledingstuk. Naast dat we hierdoor onze ecologische footprint tot wel 70% kunnen reduceren. Zullen we ervoor behoeden dat "onze" kledingstukken op de textielhoop komen en voorkomen we onze natuurlijke bronnen van snellere uitputting. 

Voor het ophalen en recyclen van de kledingstukken zullen we samenwerken met Nederlandse partners.

Verantwoordelijkheid: We zullen ons richten tot sportverenigingen. We hopen dat de sportverenigingen hun maatschappelijke en sociale invloed zullen inzetten om de bewustzijn onder de leden en naasten te verhogen. Zodat we met z'n allen het verschil kunnen maken!

Vervuiling: Door vanaf het ontwerp rekening te houden met de impact op mens en milieu en door  gebruik te maken van herwonnen grondstoffen en door de meest duurzame productie processen toe te passen, kunnen we tot 70% minder vervuilend zijn t.o.v. reguliere sportkledingmerken. 

Inspiratie: Door zelf te laten zien dat het anders moet (vervuiling, overproductie, overconsumptie etc) en beter kan (milieuvriendelijker, eerlijker) en door het productieproces informatief en transparant te maken voor de eindgebruiker, hopen we een voorbeeld te kunnen zijn en mensen te kunnen inspireren om ook in hun dagelijkse leven een bijdrage te leveren aan het  schoner en mooier maken van onze samenleving en planeet.

Design: Wij willen de mogelijkheid bieden waarbij freelance (sociaal beperkte) designers een podium krijgen om in samenspraak met ons, ontwerpen te maken voor onze klanten. De wensen en eisen van de klant zullen naadloos worden opgenomen in de op maat gemaakte (nieuwe) ontwerpen van de collecties (tenues, trainingspakken etc). 

 

 

Profile picture for user dutch2go
Sing Ping
Auteur
Hi, mijn naam Sing Ping Chan, roepnaam is Ping, ik ben de teamcaptain en eigenaar van Looping sports.

Mijn missie is om bijdrage te leveren aan een mooiere en duurzamere toekomst! Wat is jou gameplan?

Samen naar een Duurzame Circulaire Samenleving. #makethedifference

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden