Loop Biotech 

's wereld eerste levende doodskist die de aarde voedt.

s’Werelds eerste levende doodskist stelt mensen in staat om onze planeet en dierbaren niet langer met een litteken achter te laten, maar juist de aarde te verrijken door een bron te worden voor nieuw leven. De Loop Living Cocoon™ is gemaakt van paddenstoelen die gifstoffen uit het lichaam en de bodem kunnen recyclen tot planten voeding, waardoor nieuwe natuur kan floreren.Van afvalberg tot bos!

Allereerst laat de Living Coffin de mensheid een fundamenteel nieuwe benadering van materialen zien. Wat als we niet meer met dode materialen werken, maar samenwerken met levende organismen? Door het perspectief en de behoeften van het organisme te volgen, werd de ideale product-market-fit gevonden. Mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen, bekend als 's werelds grootste recycleerder, wil dode organische stoffen en verontreinigende stoffen continu omzetten in vers plantaardig voedsel dat nieuwe zaailingen laat bloeien. Door een levende kist op basis van mycelium te kweken, stellen we het organisme in staat om verontreinigende stoffen uit ons lichaam en uit de grond van zwaar vervuilde begraafplaatsen te herstellen en deze om te zetten in gezonde nieuwe voeding waardoor nieuw leven kan gedijen.

Ten tweede is onze uitvinding een van de weinige producten ter wereld en het enige product binnen de uitvaartbranche dat daadwerkelijk een positieve impact heeft op onze planeet. Zelfs als we sterven laten we een litteken achter op onze planeet: onze huidige uitvaart processen leiden tot grootschalige uitputting van materialen, CO2-uitstoot en bodemverontreiniging. We zien onszelf als afval, terwijl we ook compost zouden kunnen zijn. Echter is dat helaas nu niet het geval, want  de Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde dat mensen de aarde vervuilen als ze sterven. Door onze moderne levensstijl bevat ons lichaam 219 chemicaliën. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat onze huidige begraafplaatsen als vuilstortplaatsen moeten worden beschouwd, terwijl de begraafplaats van de natuur een gezond bos is. Tijdens grote milieu-uitdagingen, zoals olierampen en de kernramp in Tsjernobyl, werd mycelium ingezet voor bodemsanering. Niet alleen mycelium’s vermogen om gifstoffen te neutraliseren, zoals microplastics en metaal, stelt ons in staat om het tij te keren. Maar ook het passieve productiesysteem laat een nieuwe manier zien van het ‘groeien’ van producten. The Living Coffin wordt in slechts 7 dagen gekweekt van lokale ingrediënten zonder enige warmte en energie met een proces dat daadwerkelijk CO2 afvangt. Dit proces is beloond met een Cradle2Cradle certificaat. In de bodem zal het organisme haar magie tonen -net als in Tsjernobyl- door de bodem te verrijken en de biodiversiteit te vergroten.

Ten derde reflecteert het verfrissende verhaal van ons product op hoe we onszelf zien in de natuurlijke wereld. Afgelopen jaar herinnerde COVID-19 ons eraan hoe kwetsbaar we zijn. We hebben gezien hoe de natuur zal overleven -en zelfs gedijen- zonder ons. De levende doodskist symboliseert niet alleen ons veranderende perspectief op onze rol in het natuurlijke ecosysteem, het biedt ook een nieuwe perspectief voor ‘leven na de dood’. Waarbij de mens een nieuwe optie krijgt om letterlijk en figuurlijk onderdeel te worden van de cycle-of-life. Dit is onze kans om een extreem vervuilende industrie -die ons ziet als afval- te ontwrichten en een voorbeeld te zijn van een nieuw tijdperk waarin bedrijven niet langer de natuur vervuilen, maar juist verrijken.

Profile picture for user bobhendrikx
Bob
Auteur
Bob Hendrikx is an inventor, architect and bio-designer who strives to restore the parasitic relationship between humanity and its surroundings by exploring a living world. Working together with nature and a world in which our every-day objects come to life are important factors in his work. From a living coffin that transforms people into plant food, to a growing house. Bob was named person of the year 2020 by VICE Media. It is his ambition to push the boundaries of the human imagination by turning science fiction into science reality and working together with living organisms.

Wereldprijs

Winnaar ASN Bank Wereldprijs

van het jaar 2021

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden