Living Flood Labs (i.o.) 

Living Flood Labs Aquafarming
Living Flood Labs Aqua Farming

Living Flood Labs realiseert aquafarming fieldlabs op, aan en in de watergangen in Nederland waar productie, educatie,  en promotie van innovatieve aquacultuur plaats vindt.

Voor professionals, studenten en bezoekend publiek die kennis willen nemen van de mogelijkheden van Aquacultuur.

Activiteiten:

Ontwikkeling van drijvende ecosystemen (planteilanden) die farmaceutische stoffen opnemen aan het oppervlakte water en bijdragen aan de vergroening en biodiversiteit in stedelijk gebied. 

Ontwikkeling van een ecologische woon/werk wijk met een Aquafarming faciliteit voor het produceren van voedsel en grondstoffen.

Ontwikkeling van een autonome robot die de invasieve Amerikaanse rivierkreeft uitvangt in watergangen. Doel hiermee is te komen tot een circulaire keten waarbij een deel van de gevangen kreeften ism met culinaire partners worden afgezet bij de consumenten. Om de kreeften effectief te kunnen uitvangen wordt een onderzoeksfaciliteit ingericht om deze dieren te observeren in de biotopen waar ze zich gemakkelijk voortplanten en waar de robot getest en doorontwikkeld kan worden.

Aquafarming biedt vele kansen c.q. oplossingen voor de problemen die we ondervinden op het gebied van agrofood, watermanagement en ruimtegebruik in Nederland.

LivingFloodlabs draagt bij aan repareren van biodiversiteit in onze wateren en omgeving door duurzame Aquacultuur (Aquafarming) te (helpen) ontwikkelen en te promoten.

Aquafarming biedt kansrijke alternatieven voor agrariers die (deels) willen omschakelen van akkerbouw, pluim- en veeteelt naar Aquafarming.

Living Floodlabs wil een informerend en verwijzend loket zijn waar men met vragen terecht kan als hoe een   transitie te benaderen en uiteindelijk te realiseren.

Profile picture for user john.klaasman
John
Auteur
In het dagelijks leven ontwerp ik waterpartijen en natuur vijvers om te zwemmen of er gewoon van te genieten.
Als klein jochie had ik al een fascinatie voor alles wat leeft en beeft op, aan en in het water. Tot op de dag vandaag ben ik op ontdekkingsreis om te leren van wat de aquatische natuur te bieden heeft. En dat is een oneindige wereld waarin nog veel te ontdekken is.
Ik ben zogezegd een aquanaut, en altijd op reis.
Vanuit die hoedanigheid maak ik me sterk voor Aquafarming innovaties en toepassingen zoals duurzame vis- en schaaldierenkweek, algenkweek en allerlei vormen van reststroom verwerking middels phytomining.
Aquafarming en waterzuivering gaan daarbij hand in hand.
Ik verdiep mij zodoende in de ontwikkelingen rondom het veredelen van aquatische planten zodat deze o.a. farmaceutische reststoffen uit ons oppervlaktewater kunnen zuiveren. Maar ook om bijvoorbeeld metalen of andere grondstofen te verkrijgen (phytomining)

LivingFloodLabs is een onderneming in oprichting van waaruit aquatische innovaties zullen worden ontwikkeld, beproefd en gepromoot. meer weten? Samen werken? iets te delen?
bel, of laat een bericht achter 06 22 48 25 86

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden