LikeWise Label 

LikeWise Label is Nederlands eerste duurzame dubbelzijdige sport kledinglabel. Ontworpen in Amsterdam en ethisch geproduceerd in Europa.

Mooie, duurzaam geproduceerde sportkleding en in een andere kleur dan roze, paars of abstracte spetterprint. Niet te vinden! Dit maakte dat twee vriendinnen de handen ineen sloegen om dubbelzijdige sportsetjes te ontwerpen. Ideaal voor een capsule collectie. Na twee jaar onderzoek is de eerste collectie een feit, drie natuurlijke kleuren, ultra zachte stoffen, volledig dubbelzijdig en 100% squatproof. Net zo fijn voor een chill sessie op de bank als een uurtje in de sportschool knallen.

Hoog in het vaandel tijdens de productie stond ethische productie, de stoffen komen van een duurzame producent in Italiƫ, de leggings en tops worden gemaakt in een Litouws atelier waar de naaisters 20% boven gangbaar loon verdienen. Alle CO2 uitstoot tijdens productie wordt gecompenseerd door bomen aan te planten in partnerschap met Trees For All.

Profile picture for user nadia_94589
Nadia & Sharon
Auteur
Een architect uit Den Haag en een jurist uit Amsterdam. Op elkaars pad gekomen door sport, dansen om precies te zijn. Ze waren er allebei niet bijster goed in, maar leuk vonden ze het wel en een vriendschap was al na een van de eerste hiphop danspassen geboren. Wonende in Amsterdam en Den Haag zijn zij beiden op onze eigen manier bezig met duurzaamheid. Nadia is cum laude afgestudeerd op het onderwerp duurzaamheid op de TU in Delft en is architect. Sharon opende onlangs haar eigen sportschool in Amsterdam, genaamd Underground. Beiden stoorden zich in toenemende mate aan het feit dat er voor sportkleding weinig duurzame, kwalitatieve opties zijn, die ook nog te betalen zijn.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social