LENA, the fashion library 

Niet al je kleding kopen. Wel altijd de juiste outfit! Easy! Leen je kleding bij LENA. Onze collectie. Jouw kledingkast.

LENA the fashion library is de eerste kledingbibliotheek van Nederland. Bij ons is de gehele collectie kleding en accessoires te koop én te leen via onze winkel in Amsterdam en onlangs gelanceerd nieuw online platform.

Onze collectie bestaat uit duurzame labels, nieuwe merken en unieke vintage items. Via onze pay-as-you-borrow systeem betaal je alleen voor dagen dat je iets leent dus je zit nergens aan vast. Super flexibel! Zo heb je altijd iets nieuws in je kledingkast zonder te hoeven kopen.  

Om het lenen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken hebben we  swap.points in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Arnhem. Weet jij een mooie swap.point in jouw stad wat helemaal bij LENA past? Laat het ons weten!

Wij geloven in de transitie naar een circulair mode systeem, waarbij wij ons richten op levensduurverlening van mode. Onze focus gaat naar het grote afvalprobleem in de mode-industrie wat gecreëerd wordt door overproductie en overconsumptie. Veel voor weinig, en vooral heel snel.

We generen impact op het gebied van circulariteit zowel aan de kant van de consument als aan de kant van de industrie door onze samenwerking met merken. Ons doel is om zoveel mogelijk merken de voordelen te laten zien van het uitlenen. Naast commerciële voordelen levert dit systeem ook interessante data over kwaliteit en gebruik van de producten met als doel meer circulaire producten te maken. In het kort komt het erop neer dat we door kleding te lenen ipv kopen minder kleding hoeven te produceren, minder consumeren, nooit meer iets weggooien. Dat wat er geproduceerd moet zo in elkaar zitten dat het na een heel lang leven weer een grondstof kan worden voor een nieuw product. Dan is de cirkel rond.

Ook is sociale impact een groeiend onderdeel van LENA. We zijn bezig een sociaal project op te zetten, waarbij we dagbesteding bieden aan jongeren met een burnout. Op een burn-out op jonge leeftijd ligt vaak een taboe. Vaak betreffen het starters en wordt er in de maatschappij laconiek op gereageerd, je bent tenslotte pas net begonnen met werken. Wij willen daar iets aan doen. Voor mensen met een burnout is het van belang op een laagdrempelige en vrijblijvende manier nuttig bezig te zijn tijdens de periode van herstel naast hun professionele behandeling. Ook is er behoefte aan een veilige omgeving, een goed gesprek en simpele activiteiten die geen geestelijke inspanning vereisen. Dat bieden we met ons dagbesteding project. Wekelijks kunnen mensen bij LENA terecht om lekker bezig te zijn, een goed gesprek te hebben en alles even los te laten. Denk hierbij aan activiteiten als wassen, strijken, kleine reparaties en online reserveringen voorbereiden.

Profile picture for user suzanne_55171
Elisa
Auteur
Elisa heeft jarenlang met haar 2 zussen vintage webshop en winkels Doortje Vintage gerund en heeft in 2014 LENA the fashion library opgericht. De eerste kledingbibliotheek van Nederland.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden