LeaveTree 

100% circulaire meubels en keukens gemaakt door Artin Bouw & Montage

Artin Bouw & Montage wil een revolutie ontketenen in de meubel- en keukenindustrie door producten te maken van 100% natuurlijk en circulair materiaal, “LeaveTree”.  Voor dit materiaal hoeft geen boom meer te worden gekapt, want het wordt gemaakt van natuurlijke materialen die overblijven in de landbouw. LeaveTree materiaal wordt in eerste instantie gemaakt van hooi en een natuurlijk bindmiddel, maar in een latere fase ook van houtstof, stro, herfstbladeren en groente- en fruitafval. Naast hun duurzame karakter is het materiaal ook uitermate sterk en gaat daardoor lang mee.

LeaveTree materiaal is een uniek idee en concept bedacht door Sajjad Khajavi, eigenaar van het bedrijf Artin Bouw en Montage in Utrecht. Dit bedrijf wordt gerund door vakmensen met een vluchtelingachtergrond, die hierdoor de kans krijgen om hun talenten verder te ontwikkelen.

Wij neemt maatwerkopdrachten aan voor duurzame meubels, keukens en interieurs op basis van LeaveTree materiaal.

Ook zijn we op zoek naar investeerders, meedenkers en netwerkers die ons kunnen helpen de productie op te schroeven. Heb jij ideeen voor geschikte fondsen, werkplaatsen of 2e hands machines? Dan horen we graag van jou!

Het is onze droom om binnen enkele jaren op grote schaal duurzame LeaveTree keukens en meubels te produceren en deze voor een wijd publiek bereikbaar te maken. We hopen dat het hebben van een duurzame keuken of meubilair niet alleen een statussymbool wordt, maar de nieuwe norm. Zeker omdat het ontbreken van chemische bestanddelen in onze keukens en meubels ze uitermate geschikt maken voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Natuurlijk hebben we er ook aan gedacht wat er moet gebeuren met alle niet-duurzame keukens die de komende jaren worden vervangen door een duurzaam exemplair: deze zullen gerecycled worden en tot nieuwe producten worden omgetoverd.

Duurzaamheid zit ook verweven in ons personeelsbestand, aangezien wij streven naar een duurzame inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment bieden wij arbeidsplaatsen aan mensen met een vluchtachtergrond uit o.a. Syrie, Iran en Afghanistan. Onder onze begeleiding ontwikkelen zij hun talenten, verdienen ze een inkomen voor henzelf en hun familie, en verbeteren ze hun Nederlandse taalvaardigheden.

Zo hoopt Artin Bouw & Montage op alle vlakken een duurzame impact te maken.

 

 

Profile picture for user sajjadkhajavi.nl_93563
Sajjad
Auteur
Ik ben een geboren ondernemer met passie voor duurzaamheid en inclusief werkgeverschap. In Nederland heb ik een bouw- en montagebedrijf voor keukens en badkamers opgericht waar ik voornamelijk vluchtelingen de kans biedt hun talenten te laten zien. Ik wil dit bedrijf graag doorontwikkelen naar een duurzaam bedrijf dat keukens en meubels maakt van het 100% gerecyclede LeaveTree materiaal.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden