Lang Leve Plastic 

Duurzame en modulaire meubels maken van plastic 'afval'

Lang Leve Plastic wilt afnemers en deelnemers laten inzien hoe waardevol hun plastic 'afval' eigenlijk is. Dit doen we door duurzame en modulaire meubels te maken van voornamelijk plastic doppen. Wij verkopen modulaire meubels en gebruiksvoorwerpen met een lange levensduur. De producten zijn modulair zodat onderdelen makkelijk te vervangen zijn en aan te passen zijn aan de altijd veranderde behoefte.  

Daarnaast faciliteren wij creatieve en educatieve workshops en gastlessen over het potentie van het afval van deelnemers of studenten van bedrijven, organisaties of scholen. Zij worden aangesproken als productontwikkelaars van hun eigen plastic afval en ervaren zo dat onze oceanen vol plastic goud liggen. Met behulp van methodes uit Design Thinking bedenken, ontwerpen en bouwen zij prototypes welke door ons gerealiseerd kunnen worden. Tegelijkertijd mobiliseren zij hun omgeving om doppen te sparen om van hun eigen afval hun eigen producten te maken.

Als consument zie je voornamelijk plastic in verpakkingen, een lage kwaliteit product. Ontzettend zonde, want plastic is een ontzettend mooi, toegankelijk, goedkoop en bovenal duurzaam materiaal. Het probleem ligt dan ook niet bij het materiaal maar bij de manier waarop we ermee om gaan. Door producten en diensten aan te bieden gemaakt van plastic afval demonstreren we en laten we deelnemers ervaren hoe we plastic ook kunnen gebruiken. Hiermee willen we mensen aanzetten tot minder gebruik van plastic, minder zwerfafval en het scheiden van plastic.

In onze stoel (zie geüploade foto) zitten 4.000 plastic doppen verwerkt. Deze doppen zijn grotendeels gespaard door deelnemers uit onze workshops en gastlessen maar komen ook van clean-up evenementen zoals beach cleanups in Scheveningen, Den Haag. Afnemers betalen daardoor niet alleen voor een product maar dragen daardoor bij aan het opruimen van zwerfafval in Nederland.

Profile picture for user nikki
Nikki
Auteur
Ik maak duurzame meubels van plastic 'afval'

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden