Landgoed Roggebotstaete 

Een proeftuin in de vrije natuur waar je mee op zoek kan gaan naar duurzaam landgebruik, gezonde voeding en de natuur als helende plek.

Proef de natuur!

Landgoed & proeftuin Roggebotstaete is een maatschappelijk initiatief en in ontwikkeling tot een praktijkvoorbeeld van duurzaam landgebruik. Ons ‘voedzame’ landschap is niet alleen 52 hectare bijzonder natuurgebied wat op natuurlijke wijze beheerd wordt, het is ook voedzaam in de zin dat het bijdraagt aan de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen. Het natuurbeheer en zorg voor het landgoed en de ontvangst van groepen wordt gedaan door mensen die graag de welzijn van natuur ervaren. 

Het voedzame landschap bestaat uit een oerakker (moestuin met historische rassen), weides met een zeer rijke diversiteit aan flora en fauna, bossen, waterpartijen en een vlinder en bijenparadijs. Het landgoed is omschakeling om op natuurlijke wijze te worden beheerd door grazers (oude rassen runderen,  schapen en varkens). Onze manier van natuurbeheer optimaliseert biodiversiteit en voedselproductie (agro-ecologie). Een aantal bosgebieden zijn uitzonderlijk geschikt om zowel natuurwaarde als voedselproductie te ontwikkelen in zogenaamde voedselbossen. Voedselbossen bieden een nieuw perspectief voor het verduurzamen van wereldwijde voedselproductie in combinatie met herstel en behoud van biodiversiteit. Consumenten kunnen zo lokaal voedsel kopen en de educatieve en recreatieve waarde versterkt de relatie tussen stad en platteland.

We zijn druk met Slot Roggebot bouwen: een circulair gebouw gemaakt van natuurlijke materialen. Jij kunt hier aan meedoen, check http://www.roggebotstaete.nl

 

 

Profile picture for user LennArd duijvestijn
Lennard
Auteur
Enthousiaste vernieuwer, aanjager en denker die graag op ondernemende wijze de wereld een stukje beter maakt.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social