KRUSLI - Rescue Food  

Onze missie to Rescue Food! Dit doen we door het maken van ontbijtjes van geredden ingrediënten (reststromen).

KRUSLI is een startup welke ontbijtproducten maakt, gemaakt van minimaal 50 procent gered voedsel (reststromen) en laag in suiker. 

1/3 van ons voedsel wordt weggegooid of gaat verloren! Dat is enorm zonde.Onze missie is daarom om zoveel mogelijk voedsel te redden! Door het aanbieden van lekkere en gezonde ontbijtjes die gemaakt zijn van reststromen, zoals bierbostel, speltzemelen, ‘kromme’ groentes en fruit, gebroken noten en zaden. 

Mens en samenleving 

Naast onze missie om voedsel te redden, zorgen we er tevens voor dat al onze ingrediënten via eerlijke handel bij ons terecht komen. Daarom geven we al onze leveranciers ook voor de reststromen een eerlijke prijs. 

Zo zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met twee bedrijven om geredde ingrediënten (o.a. kokos, banaan, mango en cacao) direct vanuit Kenia te kopen. Dit zijn ingrediënten die niet aan de specificaties van de grote producenten voldoen (te klein, te groot of niet de perfecte vorm). Normaal gesproken gaan deze vruchten terug naar de boer en krijgt hij hier niets voor, doordat we ze afnemen hebben ze direct een aanvullend inkomen. Hier vind je meer achtergrond over 1 van onze leveranciers (naast poeder drogen ze inmiddels ook het fruit).

Andere reststromen halen we pas later uit het proces en zijn afkomstig van Europese boeren dit betekend dat de boer de normale markt prijs heeft gekregen van onze leverancier. Al onze leveranciers zijn gerenommeerde bedrijven met min IFS, BRC of FSC22000 gecertificeerd.

Daarnaast zijn al onze reststromen 100% traceerbaar en we werken waar mogelijk dus direct met de boeren samen! 

Onderstaand vind je meer info over onze geredden ingrediënten:

Bierbostel

Dit is een ingrediënt dat overblijft na de productie van bier, het gaat vaak naar veevoer, maar we zijn blij dat we het geschikt kunnen maken voor menselijke consumptie.

Speltzemelen ​

Dit ingrediënt is een afvalproduct uit de bakkerij industrie.

Bieten, zoete aardappel en bananen chips

Deze ingrediënten zijn gebroken in het productieproces, wat betekent dat ze niet langer kunnen worden gebruikt in het eindproduct.

Bruine, over geroosterde of over gepofte quinoa

Helaas willen consumenten liever witte quinoa, die perfect rond is en licht geroosterd is. Dus er is genoeg quinoa over om in onze KRUSLI te verwerken.

Pindakaas

Dit wordt verkregen bij het veranderen van het recept/reinigen tijdens het produceren van pindakaas:)

Pinda en Wanoot stukjes

Dit wordt verzameld bij het verwerken van pinda's. Meestal zijn de stukken te klein om met de hele pinda's in de zakken te gaan.

Appels

Indien beschikbaar drogen en gebruiken we onverkochte appels. Indien niet beschikbaar, gebruiken we appels die niet de 'perfecten' vorm hebben om te worden verkocht bij reguliere retailers.

Fruit Concentraat 

Dit zijn partijen die besteld zijn maar nooit afgehaald zijn. Dit betekent dat ze anders helaas weggegooid worden omdat het vaak een specifiek recept is.

Lijnzaad

De zaadjes zijn kleiner dan vaak gewenst in andere producten.

Gember

We gebruiken zeer grote of kleine stukjes die niet geschikt zijn voor retail/groothandel.We hebben 4 verschillende smaken: Appel & Walnoot, Pindakaas & Banaan, Bietjes & Gember en Zoete Aardappel & Kokos. KRUSLI bevat alleen een beetje appelstroop, we krijgen immers al genoeg suiker binnen.

Onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar. 

Profile picture for user claudia_93268
Heidi
Auteur
Wij willen met KRUSLI voedsel redden! Dat doen we door het maken van lekkere en gezonde ontbijtjes.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social