Koprol in Utrecht 

Wij redden fruit dat een tweede kans verdient en maken hier Rollies van.

Koprol in Utrecht maakt Rollies van fruit dat anders in de verbrandingsoven beland. Met dit fruit is helemaal niks mis. Misschien heeft een appel een klein deukje, zijn de bosbessen wat kleiner dan gemiddeld, of is de banaan iets rijper dan we gewend zijn. Maar lekker smaken ze nog zeker. Door dit fruit te koken, blenden en drogen ontstaat er een soort snoep. Snoep van 100% fruit dus. Niks minder, niks meer. Dat betekent dat het eten van onze Rollies een positieve impact heeft op het voedselsysteem én op jezelf. 

Door de verkoop van Rollies dragen wij bij aan de oplossing van een groot en ingewikkeld probleem: voedselverspilling. Iedereen weet het, er worden bergen aan eten verspild. Deze verspilling vindt plaats op allerlei manieren en op verschillende plekken in de voedselketen. Een rapport van UK's global food security programme concludeerde in 2013 al dat deze verspilling aanpakken essentieel is om “voldoende voedsel te leveren, een ​​groeiende wereldbevolking duurzaam te voeden en de honger te bestrijden, die wereldwijd een op de acht mensen treft” (The Guardian, 2013). 

Naast dat we verspilling voorkomen door afgeschreven fruit te gebruiken, hopen we dat onze Rollies je een stukje bewuster maken van dit probleem. Koprol is een startup met een boodschap. Door ons verhaal te delen, weet iedereen dat onze Rollies van afgeschreven fruit gemaakt zijn. Dat is immers ons ‘unique selling point’. Gemaakt van afgeschreven fruit en dan toch zo lekker! Het laat jullie ervaren hoe zonde het zou zijn als dat fruit verspild zou worden. Het geeft je de kans om zelf te zien en proeven dat veel van dit afgeschreven fruit écht geen afval is. 

Profile picture for user info_22
Eva
Auteur
Het team van Koprol is ontstaan vanuit Missie030, een sociaal ondernemerschap project van Starters4Communities. Al snel kwamen we er achter dat wij vijven een gezamenlijk passie delen: het bestrijden van voedselverspilling. Het was een proces dat gepaard ging met vallen en opstaan. Er is geëxperimenteerd met een restproduct van de bierbrouwerij, schillen van citrusvruchten en andere soorten 'afval' producten. Uiteindelijk kwamen we erachter dat we door fruit uit de verbrandingsoven te redden de meeste impact maken én het lekkerste product kunnen maken.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden