Kleine Duinvallei 

Duurzaam ecologisch en gezond wonen mogelijk gemaakt door toepassing van technologie.

De gemeente Katwijk heeft voor de invulling van een braakliggend terrein van 10ha aan inwoners gevraagd om initiatieven te ontwikkelen voor 10 jaar. Uit 120 initiatieven zijn 9 initiatieven na een selectieproces van negen maanden uitgekozen om daadwerkelijk op deze locatie gerealiseerd te worden. Kleine Duinvallei is één van deze initiatieven en als enige wooninitiatief geselecteerd. Na 10 jaar wordt het project op een andere locatie opnieuw opgebouwd. De grond wordt op basis van een huurovereenkomst voor de duur van 10 jaar ter beschikking gesteld.

Duurzame impact

Elke module bespaart CO2 door gebruik te maken van hout als constructiemateriaal, de 100% prefabricage (géén afval), het lage energieverbruik en de warmte regenererende systemen. Door het circulaire ontwerp van de module en componenten wordt een geheel circulair gebouw ontwikkeld. Verplaatsbaar en aanpasbaar gedurende de hele levensduur en een gegarandeerde levensduur van boven de 50 jaar.

Sociale  impact

Het project Kleine Duinvallei is opgezet om waarde toe te voegen voor de bewoners en aan de omgeving. Bewoners en buurt ontmoeten elkaar in de huiskamer en de tuin rond de woningen. De huiskamer is open voor het organiseren van activiteiten voor deze doelgroepen. Daarnaast genereert elk Woodyshousing project sociale verbinding en lokale werkgelegenheid. Ruw geschat zullen er voor en project met 80 modules 5 tot 10 arbeidsplaatsen ontstaan en gedurende de looptijd van 10 jaar 160 tot 200 jongeren kunnen wonen.

De impact op sociaal-maatschappelijk gebied door van bewoners georganiseerde activiteiten rond het project en de huiskamer gedurende 10 jaar bedraagt ca. 8000 bezoekers en specifiek 2000 kwetsbaren.

Innovatie impact:

Door de innovatie in het system t.a.v. circulair bouwen, energiebesparing,  relocatie en de ontwerp-, besturings-, beheer- en community applicatie, garandeert dat Woodyshousing klaar staat voor de uitdagingen in vastgoed- en huisvestingsontwikkeling en voorop blijft lopen.

Met de compleet geïntegreerde en in-house ontwikkelde hardware en software voor ontwerp-productie-realisatie-exploitatie brengt Woodyshousing vastgoed naar de 21ste eeuw.

Profile picture for user Theo Bouwman
Theo
Auteur
Opgeleid in Delft, geïnteresseerd in innovatie en ecologie. De overtuiging dat alleen integrale producten en diensten veranderingen in markten kunnen aanbrengen. Ieder product of dienst dient een sociale impact te bezitten om duurzame en langdurige business op te kunnen bouwen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website