Kledingbibliotheek Rotterdam 

Een kledingbibliotheek in Rotterdam. Want waarom (nieuwe) kleding kopen die je na een tijdje zat bent als je het ook gewoon kunt lenen?

KLEDINGBIBLIOTHEEK ROTTERDAM

In andere steden zie je ze al; de kledingbibliotheken. Ik als Rotterdammer heb er echter nog geen gespot in mijn eigen creatieve stad. Gek toch?! 

Dat vind ik dus ook. En daarom zou ik het graag gewoon willen DOEN, een Rotterdamse kledingbibliotheek. Want waarom nieuwe kleding kopen als je het ook gewoon kunt lenen? En ben je toch wel écht gek geworden op je geleende kledingstuk, dan kun je het uiteraard ook van de bieb kopen.

De kleding die in de BIEB zal gaan hangen, zal moeten komen van donaties. Van mijzelf, van vriendinnen, collega's, familie, iedereen die wat moois heeft mag het inbrengen. Want we kunnen uiteraard niet starten zonder een goed begin!

De kleding zal uitgeleend worden op basis van een abonnementensysteem. Hoe hoger het abonnement, hoe meer (of hoe langer) jij de kledingstukken mag lenen. Handig toch? En wel zo eerlijk.

De BIEB zal zich allereerst richten op dameskleding met wellicht in een later stadium uitbreiding met kinderkleding en/of herenkleding.

Uiteraard hangt er een prijskaartje aan het verwezenlijken van dit idee. Zo zullen er kosten komen als: huur en inrichting van een pand, personeelskosten, website etc.

Ik hoop dat het idee je aanspreekt en dat je mij wilt helpen dit te verwezenlijken zodat Rotterdam straks een BIEB rijker is!

 

 

Sophie
Auteur
Ik ben Sophie Vervelde, 27 jaar jong en wonend in Rotterdam. Mijn passie ligt bij voeding en het verduurzamen van de mode-industrie.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website