Kind Rebel 

Drie helden. Drie liefdevolle verhalen. Drie shirts. Eén kindness revolution. Show the world some love en draag jouw boodschap uit.

Drie helden. Drie liefdevolle verhalen. Drie shirts. Eén kindness revolution. Show the world some love en draag jouw boodschap uit. 

Bij Kind Rebel kies je geen shirt op basis van design, maar op basis van een liefdevol verhaal wat jij wilt doorgeven. Het eerste shirt is geïnspireerd op Frida Kahlo, met als thema jezelf mogen zijn. Het tweede shirt is geïnspireerd op Martin Luther King met als thema respect. Het derde shirt is geïnspireerd op Gandhi met als thema vriendelijkheid. De drie verhalen achter het shirt zijn te lezen in het bijbehorende Kind Rebel boek.

Let's share some love

  1. Kies jouw verhaal wat je door wilt geven.
  2. Ontvang jouw gekozen shirt en het bijbehorende boek.
  3. Lees samen met je kleintje jouw liefdevolle verhaal.
  4. Draag jouw shirt. Draag jouw verhaal. Vertel het verhaal door en let's start a kindness revolution.

Waarom het verhaal op een shirt?

Draag jouw boodschap met je mee. Doordat het boek en het shirt dezelfde illustraties bevatten koppelen de kinderen het liefdevolle verhaal automatisch aan het shirt wanneer ze deze dragen. Draag jouw boodschap uit. Door het dragen van het shirt kan je laten zien waar jij voor staat en wat voor jou belangrijk is. Welke boodschap wil jij aan de wereld vertellen? Kinderen (en volwassenen) kunnen de verhalen makkelijker doorvertellen, wanneer je de verhalen meedraagt. Op deze manier bereiken we meer mensen met de boodschap die we willen uitdragen. Doe jij mee? Let's start a kindness revolution together. 

Liefde voor mens en milieu

Naast een sociale impact, willen we ook een duurzaamheidsimpact maken door aan mens én milieu te denken in al onze acties. Dat doen we op de volgende manieren:

Overproductie

De kledingindustrie is één van de vervuilendste industrieën ter wereld en één van problemen hierin is overproductie. Daar zal bij ons niet snel sprake van zijn. Een Kind Rebel shirt is tijdloos en niet modegevoelig. De verhalen kunnen het hele jaar door worden verteld. Ook is het materiaal zo gekozen, dat het shirt het hele jaar door kan worden gedragen.

Productie en stoffen

Alle shirts worden in Nederland geproduceerd. We kiezen hiervoor om zo de transportuitstoot laag te houden en goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers in de kledingateliers te garanderen. Daarbij werken we alleen met stoffen met het GOTS certificaat. Het GOTS certificaat staat voor Global Organic Textile Standard en dit houdt in dat de hele keten, van het oogsten van de grondstoffen tot en met de distributie geverifieerd zijn en voor minimaal 70% uit biologisch materiaal bestaat. Daarbij garandeert het GOTS certificaat veilige arbeidsomstandigheden, een eerlijk loon, geen discriminatie en kinderarbeid. Daarbij maken we van alle reststoffen een nieuw product: knuffels voor baby’s. Op deze manier wordt er geen stof weggegooid.

Verzendingen

De boeken en de shirts versturen we in een compostbag. Deze tas vervangt de traditionele (en vervuilende) plastictas. De compostbag die wij gebruiken bestaat 100% uit biologische afbreekbare materialen zoals maiszetmeel, rijststro en tarwestro. Is je shirt en boek binnen? Gebruik de tas als compost. Wikkel je bananenschil in de tas, leg de tas in je tuin en binnen 90 dagen is de tas volledig afgebroken. Leuk voordeel, je planten gaan er nog beter door groeien ook.

Kind Rebel is een community. Jij kan laten zien dat je een Kind Rebel bent, door het dragen van de  shirts, de verhalen door te vertellen, maar we komen zelf ook in actie met elkaar. Maandelijks vindt er een Kind Rebel expedition plaats. Tijdens een Kind Rebel expedition kleuren we de wereld een beetje mooier. Zoals bloemen geven aan een vreemde, plastic vissen uit de grachten of we brengen een bezoekje aan een bejaardentehuis.

Profile picture for user annezwartbol_93006
Anne
Auteur
Als klein meisje hield ik mijn spreekbeurt over Amnesty International. Samen met mijn klasgenoten schreven we een brief voor een politiek gevangene en ik stond erop dat we alle brieven onder schooltijd op de post deden. Zo wist ik zeker dat alle brieven goed terecht kwamen. Eigenlijk is er niet veel veranderd van dat meisje van toen naar de vrouw van nu. Ik strijd nog steeds voor een mooiere wereld. Eerder met mijn project Bloemen Voor, waar we bloemen aan vreemden gaven om zo contact te stimuleren. Nu met mijn project Kind Rebel: een kidslabel met een maatschappelijk verhaal.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website