KarTent 

Een 100% kartonnen recyclebare, bedrukbare, koele, waterdichte kartonnen festival tent om de rommel op festivals tegen te gaan.

Heb je ooit een meerdaags festival meegemaakt? De kans is groot dat je een tent gekocht hebt speciaal voor het festival. Heb je de tent terug naar huis genomen na afloop om deze opnieuw te gebruiken? Misschien wel maar misschien ook niet: elk jaar laat 1 op de 4 festivalbezoekers hun tent achter op de diverse festivalcampings in Nederland.

Dit veroorzaakt veel afval, en dit is natuurlijk niet al te best voor het milieu: alle tenten gaan na eenmalig gebruik naar de vuilstort. Daarom hebben we de KarTent bedacht; een wegwerp-festivaltent volledig gemaakt van karton. Dit maakt dat hij volledig te recyclen is.

Het idee van KarTent is oorspronkelijk ontstaan vanuit mijn afstudeeropdracht. Voor rijkswaterstaat heb ik een kartonnen strandhuis gemaakt. Met een paar anderen ben ik gaan brainstormen over meer mogelijkheden met karton. Toen we een foto tegenkwamen van het festivalafval na afloop van een festival was het idee geboren.

Het karton komt uit Nederland en is een kraftliner golfkarton. Dit betekent dat het materiaal niet alleen uit gerecycled karton bestaat, maar dat er ook een deel nieuwe houtvezel is toegevoegd. Deze nieuwe houtvezels zorgen ervoor dat de tent niet in elkaar zakt als het regent, en watervast is. 

Van de oude KarTenten die wij terughalen na het festival maken wij allerlei producten op onze snijmachine. Dit kunnen lampen, stoeltjes of bijvoorbeeld onze KarBin zijn! Neem eens een kijkje in onze shop voor een duurzaam cadeau met een mooi verhaal: shop.kartent.com

De tent moet van tevoren besteld worden op de website van het festival. Wij zorgen dan dat de tent voor je klaarstaat met je naam en nummer erop. En als gast hoef je je nergens druk om te maken; na afloop zorgen wij dat ie weer gerecycled wordt!

Links:

http://www.kartent.nl (Site)

https://www.facebook.com/kartentbv?fref=ts (Facebook)

Profile picture for user janportheine@gmail.com
Jan
Auteur
Hallo! Wij zijn Timo, Wout, Sofie en Jan van Kartent. In 2015 zijn wij KarTent begonnen om de festivalcampings van Nederland te verduurzamen. Nu gaan we een stapje verder en willen we een halt toeroepen aan de plastic tenten die steeds goedkoper en van lagere kwaliteit op de markt komen. Dit willen we doen door tenten van karton te ontwikkelen en deze als dozen te herbruiken. Nu werken we met een tent met een korte levensduur maar we zijn bezig ook grotere en langere termijn tenten te ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 304 leden