JUNGL Amsterdam 

JUNGL Amsterdam - Duurzame en eerlijk geproduceerde badmode.
Duurzame bikini's

WIE ZIJN JULLIE?

Wij zijn JUNGL, een milieubewust merk dat is opgericht om een duurzaam alternatief te bieden. Al van jongs af aan zijn wij (Anouschka en Natascha Hendriks) bezig met duurzaamheid en zorg dragen voor het milieu. Wij kwamen erachter dat de impact van mode en textiel op het milieu erg groot is. Door een duurzame badmode collectie aan te bieden, waarbij de milieu impact zo klein mogelijk wordt gehouden, hopen wij deze negatieve impact te kunnen verminderen. 

BEDREIGDE ZEEDIEREN

Elke bikini of badpak is vernoemd naar een zeedier dat met uitsterven bedreigd wordt. De voornaamste redenen van de bedreiging zijn overbevissing en het plastic afval dat in de oceanen drijft. 46% van het gewicht van de plastic soep bestaat uit achtergelaten visnetten. Zeedieren raken verstrikt in deze netten en lijden een pijnlijke dood. Afgelopen augustus werden er voor de kust van Mexico 300 dode bedreigde zeeschildpadden gevonden nadat ze verstrikt waren geraakt in een visnet. Dit is een van de redenen dat we gebruik maken van de stof van het Sloveense bedrijf ECONYL®, dat gemaakt is van visnetten en ander nylon afval. 

EERLIJKE PRODUCTIE

Veel (bad)mode wordt helaas nog steeds onder slechte werkomstandigheden geproduceerd. Wij hebben lang gezocht naar een transparante producent, die zich inzet voor het milieu en goede werkomstandigheden voor haar werknemers garandeert. We zijn uiteindelijk terechtgekomen bij Ecovest in Portugal. Deze fabriek is GOTS en SMETA gecertificeerd, wat de hoogst mogelijke certificaten zijn. De fabriek heeft alleen ledverlichting en heeft zonnepanelen op het dak.

DUURZAAMHEID

We vinden eerlijkheid, duurzaamheid, kwaliteit en transparantie erg belangrijk. Duurzaamheid komt terug in alle aspecten van ons bedrijf. Zo is het transport enkel per vrachtwagen, de verpakkingen zijn gerecycled en we brengen de pakketjes met de fiets naar de verzendservice. 

DESIGNS

Onze designs zijn tijdloos en we zorgen daarmee dat we niet mee gaan met de fast fashion. Slow fashion is volgens ons de toekomst en hier willen wij graag aan bijdragen. Producten kunnen langer gedragen worden wanneer de kwaliteit goed is. ECONYL® garen zijn 100% hergebruikte nylon garen van visnetten en ander nylon afval. Deze stof is twee keer meer resistent tegen chloor, zonnebrand en zonneolie dan normale badmode stof, waardoor de producten langer mooi blijven en je er langer van kan genieten. 

BEWUSTZIJN

Door gebruik te maken van gerecycled materiaal en de productie onder eerlijke werkomstandigheden te laten plaatsvinden, willen we consumenten een alternatief bieden voor de vervuilende mode die door veel merken en winkels wordt aangeboden. Daarnaast willen we mensen bewust maken van het plastic probleem en de slechte werkomstandigheden waaronder mode vaak geproduceerd wordt. Buiten de productie en verkoop van badmode, geven wij regelmatig lessen aan scholen en presentaties over deze onderwerpen.

 

Welke duurzame impact maakt JUNGL Amsterdam?

Wij bieden consumenten een alternatief voor de vervuilende mode die door veel merken aangeboden wordt. Daarnaast willen we consumenten bewust maken van de noodzaak om duurzamer te leven. 

Profile picture for user n.hendriks05_88303
Natascha & Anouschka
Auteur
Hi! Wij zijn Anouschka (22) en Natascha (26) Hendriks. Wij hebben het duurzame modemerk JUNGL Amsterdam opgericht om mensen een duurzaam en eerlijk geproduceerd alternatief te bieden. Sinds 2019 verkopen wij duurzame badmode gemaakt van visnetten en ander nylon afval. Daarvoor verkochten wij ons zelf ontworpen jasje gemaakt van plastic flessen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden