Joinby - Meer samen doen 

Joinby brengt gelijkgestemde buurt- en stadsgenoten met elkaar in contact om meer samen te doen

Mensen zijn sociale wezensen hebben behoefte aan goed contact met anderen. We leven tegenwoordig echter steeds individualistischer en afgeschermd in onze eigen digitale wereld die ons soms eerder lijkt te verdelen dan samen te brengen. Wij willen daar verandering in brengen door een platform te bouwen dat erop gericht is dat mensen te verbinden, dichtbij huis, zodat gemakkelijker duurzame contacten kunnen ontstaan.

Het idee voor Joinby  (“Join-bee”)  is ontstaan na het zien van een TED-filmpje waaruit bleek dat “goede sociale relaties” de enige voorspellende factor zijn voor een lang & gelukkig leven. Als dat mensen het meest gelukkig maakt wil ik daar iets mee doen, dacht ik. Het begon met een idee voor een soort ‘batcall voor vrienden’, maar al gauw bleek dat daar onvoldoende behoefte was. Ik heb mij toen gaan richten op het ontmoeten van nieuwe mensen. Hierbij heb met mensen uit in mijn buurt koffiegedronken om de behoefte te achterhalen en veel rondgekeken wat er al was. Wat bleek: bestaande platformen boden vaak alleen maar grote onpersoonlijk, zakelijke of niet-lokale groepen, vooral gericht op online chatten. Met Joinby bieden we een platform met kleinschalige lokale groepen, voor mensen met zelfde interesses, gericht op daadwerkelijk iets gaan doen.

Uniek is dat je op het platform alleen maar mensen vindt die in je eigen omgeving wonen. Ook kun je groepen aanmaken die alleen zichtbaar zijn voor mensen van jouw leeftijd en/of geslacht, zodat je altijd die mensen vindt waar je naar op zoek bent. Via de groepen kun je vervolgens 1-1 of in een groep realtime chatten om snel en gemakkelijk iets af te spreken. 

 

 

  • Meer ontmoetingen in real life
  • Mensen zich meer verbonden voelen met hun eigen buurt/stad
  • Meer vriendschappen
Profile picture for user sankremerhovinga_89314
Bas
Auteur
Hallo! Ik ben Bas en bezig met een platform om mensen in het echte leven bij elkaar te brengen. Ik ben geïnteresseerd in mensen en technologie en de interactie tussen beide. Ik wil graag technologie inzetten om mensen te helpen bij hetgeen ze het het meest gelukkig maakt: samen zijn met anderen mensen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden