Iron Roots 

Het alternatief voor plastic sportkleding!

Waarom Iron Roots?

Sporten geeft ons energie, we kunnen er doelen mee behalen, maar we voelen ons er vooral goed door. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat iedereen zich goed voelt door te sporten, maar ook door wat iedereen draagt tijdens het sporten. Het rare is namelijk dat bijna alle sportkleding gemaakt wordt van plastics zoals polyester of nylon. Elke keer als deze plastic sportkleding gewassen wordt komen er kleine deeltjes plastic vrij die ook wel microvezels genoemd worden. Deze deeltjes eindigen in onze oceanen, waar ze nu al in 30% van de vissen gevonden worden.

Dat kán en móet beter

Na lang zoeken vonden wij alternatieven in de natuur. Stoffen gemaakt van hennep en eucalyptus laten geen schadelijke microvezels los wanneer je ze wast, maar hebben wel goede sporteigenschappen. Hennep is bijvoorbeeld van nature anti-bacterieel en anti-statisch, wat voor minder geurtjes zorgt tijdens het sporten en het ook comfortabeler maakt om in te sporten.

Goede productie

Het is niet alleen belangrijk dat de producten goede eigenschappen hebben, maar uiteraard ook dat de productie goed en eerlijk verloopt. De stoffen die wij hebben zijn GOTS & FSC certified, wat inhoud dat de fabrieken hoge standaarden hebben op het gebied van mens en milieu. Het grootste gedeelte van onze productie gaat via onze fabrieken in Portugal en Griekenland die wij regelmatig bezoeken ter controle. Voor alles wat buiten Europa gebeurd zorgen wij dat de fabrieken over certificaten zoals BSCI en ISO beschikken. 

Daarnaast zorgen wij niet alleen dat onze producten geen plastic bevatten, maar bijvoorbeeld ook dat er geen plastic verpakkingen om onze producten zitten die wij verzenden. Zo minimaliseren wij de afvalstromen van ons merk.

Waar willen we heen?

Plastic is nodig in andere toepassingen zoals medische apparatuur, maar hoort niet thuis in kleding. Wij streven naar een kledingindustrie waar geen plastic meer gebruikt wordt in kleding.Om hier te komen hebben wij onze focus op drie punten: design, functionaliteit en duurzaamheid. Door deze drie samen te brengen in onze sportkleding geloven wij erin dat de verandering in de industrie kan komen.

Help jij ons de industrie te veranderen?

Met Iron Roots willen wij de frontrunners zijn op het gebied van natuurlijke sportkleding. Hierdoor willen wij anderen inspireren om ook af te stappen van plastic en laten zien dat plastic niet overal voor nodig is.

Profile picture for user erik@ironroots.nl
Erik
Auteur
Samen met Ashkan Hashemzadeh en Stefan Boerkamp ben ik oprichter van Iron Roots, waarmee wij onze passie voor sporten en duurzaamheid combineren. Het is ons doel om een plasticvrije kledingindustrie te creëren!

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 309 leden