Iron Roots 

Het alternatief voor plastic sportkleding!

Waarom Iron Roots?

Sporten geeft ons energie, we kunnen er doelen mee behalen, maar we voelen ons er vooral goed door. Wij vinden het niet alleen belangrijk dat iedereen zich goed voelt door te sporten, maar ook door wat iedereen draagt tijdens het sporten. Het rare is namelijk dat bijna alle sportkleding gemaakt wordt van plastics zoals polyester of nylon.

Dat kán en móet beter

Na lang zoeken vonden wij alternatieven in de natuur. Naast dat onze materialen plant-based en hernieuwbaar zijn, zijn ze ook nog eens fijn om in te sporten. Hennep is bijvoorbeeld van nature anti-bacterieel en anti-statisch, wat voor minder geurtjes zorgt tijdens het sporten en het ook comfortabeler maakt om in te sporten.

Eerlijke productie

Het is niet alleen belangrijk dat de producten goede eigenschappen hebben, maar uiteraard ook dat de productie goed en eerlijk verloopt. De stoffen die wij hebben zijn GOTS & FSC certified, wat inhoud dat de fabrieken hoge standaarden hebben op het gebied van mens en milieu. Al onze producten worden gemaakt in onze fabrieken in Portugal en Griekenland, die wij regelmatig bezoeken ter controle. Ook sourcen wij alleen grondstoffen uit Europa, wat ons nog meer overzicht geeft in de keten.

Daarnaast zorgen wij niet alleen dat onze producten geen plastic bevatten, maar bijvoorbeeld ook dat er geen plastic verpakkingen om onze producten zitten die wij verzenden. Zo minimaliseren wij de afvalstromen van ons merk.

Waar willen we heen?

Plastic is nodig in andere toepassingen zoals medische apparatuur, maar hoort niet thuis in kleding. Wij streven naar een kledingindustrie waar geen plastic meer gebruikt wordt in kleding. Om hier te komen hebben wij onze focus op drie punten: design, functionaliteit en duurzaamheid. Door deze drie samen te brengen in onze sportkleding willen wij laten zien dat high-performance ook uit de natuur kan komen. 

Uiteraard zijn we niet perfect; zo willen we op korte termijn nog werken om onze verfstoffen 100% natuurlijk te maken en om op de lange termijn onze producten circulair te maken. Dit belooft nog een groot avontuur te worden, dus hou je van avonturen; sluit je vooral aan!

Onze Impact

Met Iron Roots willen wij de frontrunners zijn op het gebied van natuurlijke sportkleding. Hiermee willen wij anderen inspireren om ook af te stappen van plastic en laten zien dat plastic niet overal voor nodig is.

Profile picture for user erik@ironroots.nl
Erik
Auteur
Hoi ik ben Erik! Een gedreven sporter die energie krijgt van pionieren en producten maken. Met Iron Roots willen bij de sportindustrie veranderen, door high-performance sportkleding te maken met natuurlijke materialen.

Ga je met ons mee op avontuur?

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden