IntoRoots 

Buur & Boer - het nieuwe model voor boer en buurt
Duurzaam vers uit de buurt

Buur & Boer helpt duurzame boeren met directe verkoop aan mensen uit de buurt. Een betere prijs voor de boer biedt ruimte om op een natuurinclusieve manier te werken. En wat is er leuker dan als 'buur' al je verse producten op een makkelijke manier te kunnen shoppen van een boer uit de buurt.

We plaatsen de winkeltjes op centrale plekken die je opent met een app en dus altijd open is. Hier shop je al je groenten, fruit, zuivel en vlees, van een groepje boeren uit de buurt. Je zit niet vast aan een box of abonnement, maar kunt zelf kijken, voelen en kiezen waar je deze week zin in hebt. En, je leert het verhaal van de boer en dat van de producten kennen.  

Buur & Boer is een franchiseonderneming die natuurinclusieve boeren helpt hun eigen afzetkanaal te bouwen en hun verhaal te vertellen. De franchise ondersteunt met financiering, marketing support, klantenwerving en verduurzaming. De franchise helpt waar nodig, maar de boeren runnen hun eigen shop!

De eerste 2 winkeltjes komen waarschijnlijk in omgeving Warmond en in de buurt van Zwolle te staan!

Voor wie?

Bij de selectie van boeren kijken we naar o.a. de volgende componenten: grondgebondenheid,  bodembeheer, dierenwelzijn en antibiotica,  landschapselementen en sociaal-maatschappelijk. We maken met iedere boer een spin diagram om te laten zien hoe ver ze waarmee zijn en te bespreken waar ze stappen willen zetten. 

Omdat er in de winkel producten van verschillende boeren verkocht worden, zorgen we ervoor dat er een paar boeren echt ver zijn op de regeneratieve route en dan kunnen er ook een paar boeren bij komen die meer aan het begin staan. 

Een ondergrens gaan we nog bepalen met de kennis van Wij.Land, maar te denken valt aan: niet spuiten en geen preventieve antibiotica.

Onze impact?

We werken met boeren die focussen op een goede bodem en biodiversiteit. Voor die extra inzet en investeringen verdienen zij toch een goede prijs voor hun producten? Dat kan dus door direct aan de consument te verkopen. 

Zo kunnen we duurzame boeren belonen (en ruimte bieden om misschien nog meer stappen te zetten) en is het ook een incentive voor andere boeren de eerste stappen te gaan zetten. Zodat ze ook via de winkel kunnen verkopen.

Daarnaast brengen we de 'buur' weer wat dichterbij wat hij koopt, in welk seizoen en uit welke stal. Omdat het producten zijn die op een natuurlijke wijze worden geproduceerd, en heel vers, is het ook nog eens heel lekker en gezond! We proberen het zo leuk en makkelijk mogelijk te maken om een 'goede' keus te maken. 

Profile picture for user fennie
fennie
Auteur
Fennie heeft als missie om het boeren makkelijker te maken hun verduurzamingsplannen te realiseren. Met het concept Buur&Boer helpt zij hen met het opzetten van hun eigen afzetkanaal om hun producten aan de buurt te kunnen verkopen.

Daarnaast is ze Regenerative Agriculture Lead bij Enviu waar ze, met het team, boeren in Kenia helpt stappen te zetten richten een regeneratieve manier van werken. Enviu is een social venture building studio waar bedrijven worden gebouwd om systemische problemen te tackelen. Fennie was hiervoor verantwoordelijk voor het werk van Enviu in Kenia als directeur Oost Afrika. Ze heeft 10+ jaar ervaring met het bouwen van disruptieve sociale bedrijven in Afrika (oa People’s Pension Trust in Ghana).

Na haar studie bedrijfskunde heeft ze gewerkt in Corporate Banking bij Fortis/ABN Amro en bij Qredits, de eerste microfinancieringsbank in Nederland.

Ze woont in Heemstede, houdt van hardlopen, impact ondernemen, het strand en heeft 2 kindjes.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 307 leden