interior for tomorrow 

interior for tomorrow is een advies- en ontwerpstudio voor duurzame en circulaire interieurs.

een toekomstbestendig interieur.

Wij zijn interior for tomorrow & wij creëren interieurs met het oog op de toekomst.

interior for tomorrow is een advies- en ontwerpstudio voor duurzame en circulaire interieurs. Wij geloven dat de interieur- en vormgevingsbranche een grote bijdrage kan leveren aan een betere toekomst. Daarom brengen we milieubewuste ruimtelijke oplossingen samen met mooi design. Je hoeft het één namelijk niet op te offeren voor het ander.

In onze ontwerpen streven we naar een circulaire werkwijze. Dat betekent dat we waarde hechten aan het hergebruiken van materialen en meubels. Daarnaast kiezen we graag voor (meubels en accessoires die gemaakt zijn van) materialen die hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong of biobased zijn. Op die manier realiseren wij persoonlijke en toekomstbestendige interieurs met een zo laag mogelijke milieubelasting en een zo klein mogelijke CO2-footprint.

re-duce | re-use | re-cycle.

In eerste instantie kijken we altijd naar de mogelijkheden van hergebruik van het bestaande interieur. Indien een deel van het bestaande interieur wordt vervangen door nieuwe materialen en producten, zorgen we ervoor dat de materialen en producten die vrijkomen bij de herinrichting op een zo hoogwaardig mogelijke wijze worden hergebruikt. Bij het ontwerpen van een nieuw interieur kijken we naar de (regionaal) beschikbare sloopmaterialen of maken we een keuze uit nieuwe, duurzame materialen en meubels.

de milieu-impact van een duurzaam interieur.

Bij het selecteren van nieuwe, duurzame materialen en producten voor onze interieurontwerpen gebruiken we meerdere informatiebronnen.

  • In de eerste plaats blijven we de interieur- en bouwmarkt volgen door beurzen, events en lezingen te bezoeken. Tijden deze bezoekjes scannen wij altijd specifiek op duurzame (toekomstbestendige) en circulaire initiatieven. Ook online proberen we alle relevante sites te scannen om zo de nieuwste toekomstbestendige materialen of producten in het vizier te hebben. Ons Pinterest-account en onze website gebruiken wij om onze database op te bouwen en te delen.
  • Ten tweede zullen we, indien er een LCA-rapport aanwezig is van het beoogde materiaal of product, deze als input gebruiken voor onze selectie. Ook de sites van INSIDE/INSIDE en NIBE raadplegen we voor het kwantificeren van de milieu-effecten van materialen. De beschikbare informatie is helaas nog erg beperkt en zijn we afhankelijk van wat de leverancier of producent aan informatie aanlevert. 

Het milieubesparingseffect van een door ons ontworpen en gerealiseerd interieur is op dit moment nog niet met harde cijfers te staven. Door op de hoogte te blijven van het aanbod en kritisch te kijken naar de samenstelling van materialen en producten kunnen wij onze opdrachtgevers echter helpen de meest verantwoorde keuze te maken.

een duurzaam imago.

Wij ontwerpen zowel voor particulieren als voor bedrijven. Wij geloven dat een maatschappelijk verantwoorde ondernemer gebaat is bij een interieur ontworpen vanuit een toekomstbestendige gedachte. Het zal zijn bedrijfsimago versterken en zijn bedrijfsactiviteiten ondersteunen. 

Wij ontwerpen, creëren en stylen interieurs waar onze opdrachtgevers én de toekomst blij van worden.

Profile picture for user info_93760
Evelien & Mariëlle
Auteur
Wij zijn Mariëlle en Evelien en we houden van design | interieur | vormgeven. Beiden opgeleid aan de TU Delft hebben wij later een vervolgopleiding interieurvormgeving en -styling gedaan. Wij willen graag een bijdrage leveren aan het vormgeven en verduurzamen van de interieur- en vormgevingsbranche. Het streven naar mooie milieubewuste ruimtelijke oplossingen is voor ons een ‘must’ met het oog op de toekomst. Daarom zijn wij in 2016 samen interior for tomorrow begonnen. Wij willen in onze ontwerpen laten zien dat aandacht voor milieu en design heel goed samen gaan. Wij ontwerpen, geven vorm aan en stylen interieurs waar onze opdrachtgevers en de toekomst blij van worden.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social