Instock 

Instock redt onverkochte producten van supermarkten en producenten om hier heerlijke gerechten van te maken.

Elk jaar wordt een derde van de voedselproductie verspild. Dit komt neer op zo’n 1,3 miljard ton weggegooid eten. Dat is enorm zonde! Dit is niet alleen verspilling van voedsel, maar ook van energie, land, water en CO2. Oftewel: een enorme last voor ons milieu.

Instock zet daarom letterlijk en figuurlijk voedselverspilling op de kaart. De oprichters van Instock zagen als assistent-supermarktmanagers bij Albert Heijn een kans om een betere bestemming te creëren voor de onverkochte supermarktproducten. Met hun restaurants (in Amsterdam, Den Haag en Utrecht), circulaire producten en catering geven zij hier opnieuw waarde aan. Denk hierbij bijvoorbeeld een rijpe mango's, een broccoli met een schoonheidsfoutje en overschotten van vlees en vis.

Elke dag bereiden de creatieve Instock chefs zowel ontbijt, lunch, diner als lekkere borrelhapjes van het surplus aan eten. Iedere week wordt er door Instock zo'n 2500 kilo eten gered. Daarnaast hopen zij ook bij te dragen aan de bewustwording over voedselverspilling - en dat op een zo leuk en positief mogelijke manier. Of dit nu gebeurt door middel van de eetbeleving in de restaurants, door deel te nemen aan de masterclasses, door de kookboeken Instock Cooking en Circular Chefs te lezen, door het drinken van het Pieper en Bammetjes Bier of door het eten van de Instock Granola.

Inmiddels kunnen ook andere restaurants en cateraars hun steentje bijdragen door met onverkochte producten te koken. Via InstockMarket.nl kunnen chefs en horeca ondernemers gered(de) groente, fruit en aardappelen bestellen die Instock binnenkrijgt op het Food Rescue Center. 

 

 

Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart, door te koken met producten die anders verspild zouden worden. Ook Chefs kunnen bij ons producten kopen via Instock Market om zo hun steentje bij te dragen.

Profile picture for user djaja_88824
Selma
Auteur
Instock zet voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart, door te koken met producten die anders verspild zouden worden. Ook Chefs kunnen bij ons producten kopen via Instock Market om zo hun steentje bij te dragen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden