INOT Eyewear  

Circulair brillen ontwerp, met een vernieuwend business model

 

Wat is INOT eyewear?

INOT eyewear is een duurzamere betaalbare demontabel brillen concept, met een vernieuwd business model. In dit business model word gebruik gemaakt van een koop en abonnementsvorm. De glazen koop je. Maar de rest van het montuur huur je. Dus als je op onderdelen uitgekeken ben, of onderdelen zijn kapot kun je deze eenvoudig vervangen. Zonder dat je een gehele nieuwe bril hoef aan te schaffen. INOT eyewear wil van de bril als consumptie goed een langdurige gebruiksgoed maken.

Waarom accepteren wij dat een fashion item niet perse duurzaam hoeft te zijn?

Waarom is iNOT eyewear ontwikkeld?

Van oorsprong is een bril een medisch hulp middel. Maar tegenwoordig is een bril een belangrijk item geworden om ook je identiteit weer te geven. Je kunt gerust stellen dat iedereen een bril bezit. Want iedereen heeft wel een zonnebril, bril met sterkte of leesbril.

Wereldwijd zijn er naar waarschijnlijkheid 1,8 miljard mensen zijn die brildragend zijn. Gemiddeld heeft deze consument 2 tot 3 ongedragen oude brillen in huis liggen. Waarvan wij naar alle waarschijnlijkheid 15 000 ton aan gedragen brillen per jaar worden weggegooid. Kort omgerekend zijn dat 15 000 auto’s  op jaar basis.

Brillen waar nog bijzonder veel waardevolle materialen in zitten. Denk bijvoorbeeld aan titaium en ect. Brillen die we weg gooien omdat ze stuk zijn gegaan, sterkte van het glas is verander of ze passen niet meer binnen onze levens stijl.

INOT eyewear wil op diverse manieren de industrie en consument inspireren om duurzamer om te gaan met dit fashion item.

 

Is het voor iedereen betaalbaar?

Tevens wil INOT eyewear toegang bieden tot een betaalbare oogzorg.Door het gebruik van een abonnementsvorm kan iedereen met een kleine en grote beurs toegang krijgen tot INOT eyewear.  Zodat elke consument zijn of haar juiste bril naar eigen behoeft kan samenstellen en gebruiken.

 

Kan iedereen INOT eyewear dragen?

Door het gebruik van verschillende componenten is voor elke gebruiker de gelegenheid om zijn perfect fit te vinden. Zoals bijvoorbeeld mensen die problemen ondervinden om een juiste bril te vinden door een smalle neus, of juist een bredere gezichtsvorm hebben, of extreem dikke glazen en ect.Kort gezegd voor bijna elk probleem kan INOT eyewear een oplossing bieden door het demontabele systeem.

 

Duurzaamheid?

Door het gebruik van hoogwaardige materialen en losse componenten kan bij schade de bril eenvoudig worden gemaakt. Maar ook bestaat de mogelijkheid om onderdelen uit te wisselen als je erop uit gekeken bent. Deze zullen grondig worden gereinigd en als ze goed zijn op nieuw worden aangeboden. Als deze niet meer goed zijn worden ze opnieuw als grondstof gebruikt voor andere producten.

INOT eyewear wil zich inzetten om een circulair betaalbaar brillen systeem te worden. Die kan bijdragen aan een betere wereld voor morgen.

 

Profile picture for user Info_84854
Nanda
Auteur
Hallo ik ben Nanda Voskamp 3 jaar oud en in 2015 afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven in de richting man en mobility.

Tijdens het verloop van mijn studie werd het duidelijke dat enkel een product of dienst ontwerpen niet genoeg was voor mij. Maar dat ik het belangrijk vond om de context te koppelen aan thema’s zoals circulaire economie, waarde vermeerdering en sociaal verantwoord ondernemen. Dit resulteerde uiteindelijke in 1 van mijn afstudeer project INOT eyewear.

Binnen mijn studio wil ik producten en diensten ontwikkelen die passen in de circulaire economie. Producten en diensten waarbij ik andere creatieve wil inspireren om anders te gaan ontwerpen. Zodat wij als creatieve industrie de maatschappij de mogelijkheid geven om nog bewuster te gaan leven.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website