Het Zero Waste Project  

Samen laten we zien hoe we onnodig plastic de wereld uithelpen!

Het zero waste project is de naam van ons zero waste lifestyleblog. Op dit blog nemen we de lezers mee in onze lifestyle, zonder afval. We delen tips, DIY´s, inspiratie en achtergrondinformatie. Dat varieert van een toffe nieuwe hotspot, een bijzonder merk, de inhoud van onze boodschappentas en een recept voor het maken van je eigen deodorant. Alles wat we tegenkomen, uitproberen of kwijt willen gooien we online. Ons blog is echt een persoonlijke pagina.  

In onze eigen zoektocht konden we geen Nederlandstalige informatie over zero waste vinden die past bij onze levensstijl. Daarom besloten we er zelf over te bloggen en is Het Zero waste Project gestart, het eerste Nederlandstalige zero waste lifestyle blog. Eerst hadden we een andere naam: Emma + John, naar onze superhelden uit de jarenzestigserie The Avengers. Toen we bijna dagelijks mailtjes kregen met 'Hi Emma!' besloten we dat we een andere naam moesten gebruiken. 

Zero waste, zonder in te leveren op stijl, comfort en leuke dingen

We wilden zero waste leven, maar hadden niet ineens tijd om alles zelf te maken en elke woensdagmiddag naar de markt te gaan. We wilden dus proberen en laten zien dat het haalbaar is naast fulltime werken of studeren. En dat zonder meer geld kwijt te zijn.

Daarnaast geven we onder de naam Het Zero Waste Project lezingen en workshops - en zijn we bezig met een boek dat dezelfde titel gaat krijgen! In het boek vind je, net als op het blog, vooral heel veel tips en inspiratie en lees je écht wat wij allemaal hebben uitgeprobeerd en ontdekt. Het boek ligt sinds 18 september in de winkels en is te reserveren via Bol.com. 

Het Plasticdieet

Één van de campagnes die we elk jaar doen is het Plasticdieet. Het plasticdieet is onderdeel van Plastic Free July, een internationale actie om aandacht te vragen voor het gebruik van single use plastic in ons leven en mensen uit te dagen deze in juli een dag, een week of een maand lang te weigeren. Het begon in 2011 in Australië als lokaal initiatief, maar wordt inmiddels wereldwijd gevolgd.In 2015 haalden duurzaamheidsvereniging Opgemärkt en zero waste blog Emma+John de challenge voor het eerst naar Nederland. Er deden in 2015 ruim 800 mensen in Nederland mee aan de uitdaging.In 2016 organiseerden we de uitdaging voor het eerst onder de naam Plasticdieet en haalden daarmee EditieNL, Marie Claire, diverse duurzame blogs en de radio. Ook ontwikkelden we een BMI Calculator waarmee deelnemers hun Bewuste Milieu Impact konden berekenen.

Profile picture for user pers_92920
Jessie & Nicky
Auteur
Hi! Wij zijn Nicky en Jessie en wij leven sinds 2014 zero waste, zonder afval dus. Wat begon als project voor een maand, is inmiddels uitgegroeid tot een jarenlang project en lifestyle! Op ons blog laten we zien hoe we dat doen (naast onze full-time banen) en geven we tips voor een duurzamer leven. Zónder in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen. We verschijnen regelmatig in de media en schreven een boek: Het Zero Waste Project.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 306 leden