Het Zero Waste Project  

Samen laten we zien hoe we onnodig plastic de wereld uithelpen!
Jessie (links) en Nicky

In onze eigen zoektocht konden we geen Nederlandstalige informatie over zero waste vinden die past bij onze levensstijl. Daarom besloten we er zelf over te bloggen en is Het Zero waste Project gestart, het eerste Nederlandstalige zero waste lifestyle blog. Daarnaast geven we onder de naam Het Zero Waste Project lezingen en workshops.

Doe Het Zero & Het Zero Waste Project

In de afgelopen jaren schreven we twee boeken over het onderwerp: Het Zero Waste Project (met ons eigen verhaal) en Doe Het Zero (vol simpele recepten voor een plasticvrij leven). 

Zero Waste Academy

In de Zero Waste Academy leer je meer achtergrondinformatie over klimaatverandering en zero waste en vertaal je dit naar je eigen leven. 

Het Plasticdieet

Één van de campagnes die we hebben opgestart is het Plasticdieet. Dit wordt tegenwoordig georganiseerd door de Plastic Soup Foundation

Zero waste, zonder in te leveren op stijl, comfort en leuke dingen

We wilden zero waste leven, maar hadden niet ineens tijd om alles zelf te maken en elke woensdagmiddag naar de markt te gaan. We wilden dus proberen en laten zien dat het haalbaar is naast fulltime werken of studeren. En dat zonder meer geld kwijt te zijn.

We bereiken honderdduizenden mensen met onze boodschap en hebben soms blijvende impact op iemands leven. 

Inmiddels zijn onze boeken door tienduizenden mensen gelezen. Het Zero Waste Project, ons eerste boek, is een everseller en wordt nog steeds verkocht en gelezen. Dagelijks krijgen we berichten van mensen die zelf geïnspireerd zijn geraakt om aan de slag te gaan. Daar doen we het voor! Ook hebben we, met de hulp van onze achterban, onze stempel kunnen drukken op beleid zoals het Plastic Pact. We helpen ondernemingen om te verduurzamen en willen met onze Zero Waste Academy iedereen aan een Zero Waste Mindset helpen. Met deze mindset is het makkelijker om keuzes te maken die goed zijn voor jou én het klimaat. 

Profile picture for user pers_92920
Jessie & Nicky
Auteur
Hi! Wij zijn Nicky en Jessie en wij leven sinds 2014 zero waste, zonder afval dus. Wat begon als project voor een maand, is inmiddels uitgegroeid tot een jarenlang project en lifestyle! Op ons blog laten we zien hoe we dat doen (naast onze full-time banen) en geven we tips voor een duurzamer leven. Zónder in te leveren op comfort, stijl of leuke dingen. We verschijnen regelmatig in de media en schreven een boek: Het Zero Waste Project.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden