het Leerstation 

Solidaire studiebegeleiding: de sterkste (sch)ouders dragen de zwaarste lasten

De rapporten van de onderwijsinspectie laten al jaren een grote, toenemende kansenongelijkheid in het onderwijs zien, en dat tij willen wij keren. Het Leerstation in Utrecht biedt daarom solidaire studiebegeleiding in de bètavakken. Solidair, want niet iedereen betaalt hetzelfde tarief. De helft van de stoelen is gereserveerd voor minimapashouders die ruim 60% korting krijgen. De andere helft betaalt een regulier tarief. Het Leerstation is een succes in Utrecht en nu stimuleren we nieuwe sociaal ondernemers actief om ons concept te kopiëren: zie www.kopieerhetleerstation.nl. Doe je mee?

We verkleinen de kansenongelijkheid in het middelbaar onderwijs, door professionele begeleiding na schooltijd toegankelijk te maken voor elke portemonnee. Daarnaast vergroten we de sociale cohesie en verkleinen we segregatie, door leerlingen van verschillende sociaal-economische achtergronden samen les te geven. 

Profile picture for user margot_92787
Margot
Auteur
Margot is sociaal ondernemer en natuurkundedocent bij het Leerstation. Het Leerstation biedt alle leerlingen de kans om goed te worden in de bètavakken, ongeacht de financiële situatie van hun ouders. Nu breidt Margot het succes van het Leerstation uit door andere ondernemers te inspireren haar solidaire concept te kopiëren.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website
Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden