Het Groene Loket 

Groendak van de zaak, samen werken aan een koele en regenbestendige werkomgeving

Het Groene Loket activeert bewoners(groepen) een groene, koele en regenbestendige leefomgeving in te richten. Met de aandacht gericht op bewustwording van de problematieken rondom hittestress, regenwateroverlast en biodiversiteit. Op aansprekende wijze creëren wij een versnelde beweging van onderaf, vanuit de bewoners en partners. Door actieve campagnevoering met een lokaal karakter, het wijze op bestaande initiatieven en intensieve begeleiding van de bewoners bij de aanschaf van groene daken. Dit kan rechtstreeks of via onze duurzame partnerorganisaties, waaronder bijv. duurzame energiemaatschappijen, banken, milieu organisaties en gemeenten.

Persoonlijke aandacht

Dat vraagt om onderzoek, en aandacht voor (mogelijk) individuele en wijk aanvragen. Dit doen wij mede via partnerships met gemeenten, ons netwerk, begroeners, lokale initiatieven en duurzame organisaties.

Wijkaanpak

Initiatieven (vanuit bewoners) ondersteunen wij met op maat gemaakte communicatie middelen en trajectcoördinatie: flyers, informatie bijeenkomsten, persoonlijke ondersteuning.

Groendak van de zaak

Het Groene Loket richt haar communicatie met namen op bewustwording, stimuleren, faciliteren en ontzorgen. En gaat het gesprek aan met belanghebbenden om deze trajecten effectief te versimpelen. Zo  ook met werkgevers die een bijdrage kunnen leveren.

Ondersteun het nieuwe (duurzame) werken 

Groendak van de zaak! We werken meer thuis en dat blijft zo. De hittestress maakt dat werknemers slecht slapen en de kwaliteit van werken afneemt. Energie vretende airco's worden gretig afgenomen (of naar verlangt), terwijl een groendak als één v.d. voordelen de woning tot 4 graden verkoelt. Naast de vele andere duurzame voordelen van groene daken als luchtzuivering, bescherming dak en het verminderen van wateroverlast. De MV-werkgever kan hier iets aandoen. Groene daken mogelijk maken voor de medewerker. Logisch toch?

Afhankelijk van de mogelijkheden binnen organisaties bespreken wij de manier waarop het personeel geattendeerd en ondersteund wordt en hoe de werkgever daar een bijdrage aan kan leveren.

Idealiter wordt het opgenomen als WKR onderdeel. Maar daar wordt aan gewerkt!

Profile picture for user Tamara
Tamara
Auteur
Samen met bewoners(groepen) werken aan een groene, koele en regenbestendige leefomgeving. Via ons platform worden bewoners geattendeerd op de problematieken ontstaan door klimaatverandering en geïnspireerd laagdrempelige oplossingen toe te passen als Groene daken. Een groendak biedt vele voordelen en is betaalbaar dankzij subsidies. We begeleiden bewoners bij de aanschaf van de daken en organisatie van wijkaanpakken

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 315 leden