Henna Brownies 

Op een natuurlijk manier je haar kleuren met een 100% plantaardige haarverf. Voor mooi en gezond haar en een beter voor het milieu

Steeds meer vrouwen kleuren het haar om het grijze haar te verdoezelen. Meestal gebeurt dat met chemische verf. Maar ook steeds meer haarverffabricanten merken dat de klant ammonia vrije verf het haar willen kleuren, vanwege de gezondheid van het haar en irrtaties die kunnen ontstaan door het te verven. Henna haarkleuren wordt al eeuwen gedaan en meestal in de kleur rood, bruin, zwart en mahonie. Het verschil met henna je haarkleuren is dat je haar voller aanvoelt beter voor je haar en gezondheid is en uiteindelijk ook beter voor het milieu.

Aanbod voor chemische verf om thuis zelf je haar te kleuren is enorm, Ruim 4 miljoen vrouwen kleuren het haar thuis en niet bij de kapper. Mij doel is om de focus te hebben om deze vrouwen, die het haar thuis kleuren, te laten zien dat het ook anders kan. Ik heb een goed lopende webshop en men vindt t prettig om thuis zelf je haar te kleuren met Henna in wel 22 kleuren. In de 4 stappen leg ik uit hoe je dat kunt doen.

Henna Brownies, die ik zelf heb gemaakt en ontwikkeld, laat zien hoe makkelijk dat gaat. En alle kleuren zijn onderling goed te mengen. Restant hennamengsel kun je bewaren in de vriezer voor de volgende haaruitgroei behandeling. Deze henna brownies maak ik samen met, fair trade shea-butter, zodat de henna brownie een pasta-achtig mengsel wordt wat makkelijk op het haar te smeren is. Inmiddels heb ik  3 grote online webshop bedrijven die mijn product hebben ontdekt en met grote regelmaat mijn brownies afnemen.

Profile picture for user d.te.mebel@salonhaarengezondheid.nl
Dianne
Auteur
Mijn naam is Dianne te Mebel en 52 jaar jong. Ruim 25 jaar in het kappersvak waar voornamelijk met chemie werd gewerkt. Behalve de geur en eczeem aan mijn handen, die ontstonden aan de geur waar ik aan blootgesteld werd, dacht ik ´dat moet anders´.
Toen ik jaren later mijn eigen bedrijf oprichtte in Brabant was er een klant die mij in contact bracht met henna. Zij had zelf een geïrriteerde hoofdhuid van het kleuren gekregen en vroeg ik het haar met henna wilde doen. Dat was voor mij een eye-opener en een persoonlijke doorbraak. Uiteindelijk heb ik me hierin verdiept en diverse testen gedaan. Omdat Oisterwijk niet ´the place to be´ was heb besloten om de grote stap te wagen naar Amsterdam. Een prima keus.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social