Helina Guleria 

Duurzaam interieur collectie; Indiase ambacht & circulair ontwerp

Helina Guleria is een start-up die in haar productontwerp gebruik maakt van een duurzaam bedrijfsconcept. Zij wil dit gaan doen door samen te werken met Indiase ambachtslieden voor het ontwerpen van textielproducten. Hierin wil zij de verbinding gaan leggen tussen bepaalde technieken en het hergebruik van deadstock textiel. De focus ligt op het ontwerpen van hoogwaardige woonproducten, met als start de ontwikkeling van kussens en bedspreien.

Door samenwerkingsverbanden aan te gaan met Indiase ambachtslieden en er voor te zorgen dat deze technieken transparant worden gemaakt, zal een bijdrage geleverd worden om Indiaas cultureel erfgoed in stand te houden. Het zorgt voor werkgelegenheid en er is een streven om een systeem op te bouwen waarin eerlijke lonen worden uitbetaald. 

In het gebruik van deadstock textiel materialen worden de grondstoffen opnieuw benut en krijgen de materialen een tweede leven. Ook neemt hierdoor de verspilling van textiel afval af.

Profile picture for user Helina_Guleria
Helina
Auteur
Een bedrijf dat “Oost en West” wil verbinden door samenwerking met en het gebruik van Indiase ambacht uitgaand van een duurzaam en circulair ontwerp.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social

Leden

Meer gerelateerde leden

Bekijk alle 268 leden