Health Food Wall 

Een gekoelde automaat gevuld met vegetarische maaltijden om gezond eten snel en makkelijk aan de klanten te bieden.

Missie

67% van alle Nederlanders is flexitariër (Vegamonitor, 2016), en ruim 750.000 Nederlanders noemen zichzelf vegetariër (Dagevos, 2016). Om vegetarische, veganistische en gluten-vrije maaltijden net zo snel en gemakkelijk aan te bieden als fast-food, ben ik in 2017 gestart met het opzetten van Health Food Wall. Health Food Wall is een snelle en laagdrempelige oplossing voor iedereen die graag minder vlees en gezonder wil eten, maar geen tijd heeft om zelf te koken of boodschappen te doen. 

Met Health Food Wall wil ik de grens van de keuze om gezond te eten lager leggen, door middel van de vol-automatische automaat. 

De eerste Health Food Wall is op 1 september 2018 geopend op Kinkerstraat 66a in Amsterdam! Naast het succes op de Kinkerstraat ligt de focus op het aanbieden van de gezonde 'wall' aan bedrijven zodat personeel, naast het aanbod van huidige cateraars, 24 uur per dag een keuze hebben voor een snelle, gezonde en plantaardige maaltijd. Denk hierbij aan de toepassing binnen ziekenhuizen, scholen, zorginstellingen, hotels en openbare gelegenheden als stations/vliegvelden. In mei 2020 is Health Food Wall geopend op Amsterdam Airport Schiphol en kort hierna op RAI evenementencentrum Amsterdam. 

Hoe werkt de automaat?

De automaat is geinspireerd door het principe van de bekende trekautomaat. De automaat heeft 48 vakjes gevuld met verschillende maaltijden, inclusief tasje en bestek. Na een keuze te hebben gemaakt voor een maaltijd, kan de klant door middel van het LCD-touch screen de keuze aanklikken en op 'betaling' drukken. Hierna volgen direct op het scherm de stappen tot betaling via pin (ook contactloos mogelijk). Na de betaling opent de automaat vanzelf het luikje van de gekozen maaltijd. Van keuze tot maaltijd kan zo snel als 10 seconden: een gezonde maaltijd, zo snel en gemakkelijk als fast-food!

Maaltijden

Dagelijks worden de maaltijden vers bereid door onze centrale productiekeuken. Een voorbeeld van een veganistische en gluten-vriendelijke maaltijd is een gemarineerde tempeh salade met gemengde sla, zwarte rijst noedels, edamame, wortel, paprika, koriander, limoen, lente ui, chili vlokken en pinda-saus. Doordat de automaat 24/7 gekoeld is, kunnen maaltijden vers en van hoge kwaliteit aangeboden worden aan de klanten. Naast maaltijden worden ook wraps, dranken en snacks aangeboden. 

Om de maaltijden zichtbaar aan te bieden en deze veilig mee te kunnen geven aan de klanten, zijn helaas verpakkingen nodig. Daarom heb ik gekozen voor een duurzame optie, namelijk bio-afbreekbaar materiaal (maiszetmeel) voor onze maaltijdbakjes, bestek en koffiebekers.

Voor meer informatie: www.healthfoodwall.com 

Profile picture for user anouk007@msn.com
Anouk
Auteur
Als diëtiste en vegetarisch chef in Amsterdam zag ik een groei in de vegetarische en veganistische markt. Door gezonde en vegetarische maaltijden net zo makkelijk en snel als fast-food aan te bieden m.b.v. onze gekoelde trekautomaat, hoop ik de drempel te verlagen voor mensen om voor gezond en plantaardig te kiezen.

Nieuwsgierig geworden?

Lees alles over dit bedrijf op hun website

Ga naar website

Volg op social